A máj „csendben” szenved. Egyszerűen nincsenek fájdalomreceptorai.
Így kommunikálja, hogy segítségre van szüksége:
➤ Erőveszteség, gyors fáradtság, álmosság.
➤ Túlsúly, izzadás.
➤ Ingerlékenység.
➤ Bizsergés a szegycsontban, vérnyomás-emelkedés.
➤ Keserű száj.
Amint láthatja, csak azért, mert a mája nem fáj, még nem jelenti azt, hogy egészséges.
És ez a szerv óriási terhelést kap. Májunk egész életünkben, a nap 24 órájában őrködik, hogy a káros anyagokat távol tartsa a véráramból.
Kiszűri a gyógyszereket, alkoholt, ételszínezékeket és káros adalékanyagokat, vírusokat, fémeket, kipufogógázokat…
Az évek során méreganyagok halmozódnak fel benne. És elkezd SOS-jeleket küldeni nekünk.
Csak gyakran nem vesszük észre őket, vagy nem veszünk róluk tudomást. És akkor megtudjuk, hogy a májzsírosodásunk van. (40 éves kor után az egyik leggyakoribb betegség).
A májjal együtt a segéd epehólyag is szenved, amelyben egy homokszem végül egy golflabda nagyságú kővé válik.
De lehetséges, hogy meghalljuk és akkor segítsünk az egyik legfontosabb szervünknek.
? Hogyan gyógyítsuk a májat természetesen és hatékonyan?
A szakértők kifejtették, hogy a kávéfogyasztás csökkentheti a májzsugor kockázatát, valamint védelmet nyújthat a nem alkoholos zsírmájbetegséggel szemben.
A kávé jótékony tulajdonságait azzal magyarázzák, hogy csökkentheti a zsírfelhalmozódást és növelheti a májban lévő antioxidánsok mennyiségét, amelyek semlegesítik a szabad gyököket. A feketekávé a máj hegesedését is ellensúlyozhatja.
Ahhoz azonban, hogy a kávé valóban jót tegyen a májnak, le kell mondania a cukorról, a tejről és a dupla tejszínről.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.