Érdekesség

Az erős nők 10 tulajdonsága, amit a férfiak nem tudnak kezelni

Mi tesz erőssé egy nőt? Nem Xénáról, a harcos hercegnőről, sem egy birkózó vagy egy boxoló világbajnokról beszélünk. Olyan nőről van szó, aki tulajdonságainak köszönhetően képes önmaga leküzdeni az akadályokat.

Egy erős nő rengeteg küzdelmet átélt már, hozott egy sor áldozatot és nehéz döntést, míg teljesen önálló lett, megszabadult a félelmeitől, megbízhatóvá és függetlenné állt. Ez az erős nő lehet az édesanyád, a nővéred, a tanárod, a barátnőd, de lehetsz akár te magad is. Ezeknek a tulajdonságoknak a nagy része a férfiak számára nehezen elfogadható.

1. Kiáll magáért

Egy ilyen belső erővel rendelkező nő független és képes vigyázni magára. Nemcsak megvívja a csatákat, de abban is segít, hogy te meg tudd vívni a sajátjaidat. Nem játszik sem áldozatot, sem győztest, párjában a társat látja, akivel kéz a kézben élik az életet. A hozzá közel állókat fürdeti a szeretetben, önzetlenül ragaszkodik hozzájuk, de annak nem ad esélyt, hogy kihasználják vagy magától értetődőnek őt.

2. Tudja mit akar

Egy erős nő tudja, mit akar és tudja, mit kell tennie, hogy elérje a célját. Ez magában foglalja azt is, hogy üldözi a férfit, akit kiszemelt magának, aki felkelti az érdeklődését. Nincs szüksége senkire ahhoz, hogy megoldja a saját feladatait vagy hogy ösztönözzék a jobb teljesítményre. Magáért megy előre, nem számít, hogy milyen rögös az út. Ez a tulajdonság félelmetes lehet a kívülállóknak, akik nem tudják, mit tehetnek érte, hiszen mindent egyedül tesz önmagáért.

3. Tiszteli az őszinteséget és a sebezhetőséget

Az erős nő se nem tehetetlen kislány, se nem csodanő. Egyszerűen egy egyedi személyiség, aki nem szeretne más lenni, mint amilyen. Mélyen érti saját magát és másokat, már-már úgy, mint egy autodidakta pszichológus. Ez azt jelenti, hogy nem fél feltenni akár önmagának, akár másoknak kemény kérdéseket, feszegeti a traumákat, a gyermekkort, a gondolkodásmódot, belemegy az életet megváltoztató tapasztalatokba.

Nem fél kimutatni sérülékenységét és reméli, hogy párja ugyanígy tesz, hiszen tudja, ilyenkor nincs helye az ítélkezésnek vagy a leereszkedő stílusnak. Mindenkiben az embert látja a maga történetével és szemszögével, segít, hogy te is így láss másokat. Éppen ez az, amiből tudni fogja, hogy te vagy az egyetlen, aki a nehéz helyzetekben, amiket egymaga nem tud megoldani, mellette áll.

Fashion-Models-Silhouettes

4. Nem fél az intimitástól

Az erős nő nem marad távol az intimitástól, bár igaz, hogy ezzel többnyire meglepi partnerét. Valaki, aki jól érzi magát a saját bőrében, nem fogja magát vissza, ha az érzelmek kifejezéséről van szó. Reméli, hogy szerelme is nyitott lesz a mélyebb intimitásra, így kölcsönösen kimutathatják egymásnak, milyen szenvedélyesen szeretik a másikat.

5. Élő hazugságvizsgáló

Egy erős nő a megbízhatóságot tartja az egyik legfőbb erénynek, bizalmát nem osztogatja csak úgy bárkinek. Azokban bízik, akikről úgy érzi, megérdemlik és tőlük fordítva is elvárja ugyanezt. Nem szereti a mézes-mázas beszédet, az üres ígéreteket, a hamis bocsánatkéréseket, a kifogásokat vagy a követelőzéseket. Nagy valószínűséggel átlát minden önzésen és hamis viselkedésen. Aki nem teljesen őszinte vele, azt nem okoz neki problémát kizárni az életéből.

6. Szüksége van becsületességre, tiszteletre, következetességre

Az erős nő kicsit sem kedves azokkal, akik képmutatók, akiknek a szavai és tettei nincsenek összhangban egymással. Ha egy férfi játszadozik vele, a kölcsön visszajár alapon megbosszulja, nem hagyja, hogy bolondnak nézzék. Szenvedélyes szeretőként gyorsan kiadja az útját annak, aki tiszteletlenül bánik vele vagy gyengének nézni. Olyan társra van szüksége, aki kellőképpen tiszteli őt és ugyanezt fogja viszonozni is.

7. Nagyon heves és nehezen kezelhető tud lenni

Ezen tulajdonsága miatt néha nehéz elviselni őt még azoknak is, akik közel állnak hozzá. Az érzelmi kitörései, a nézőpontjai mind mély gondolatokat és sebeket takarnak, melyeket meg akar mutatni és büszkén osztja meg azokat társával. Nem bujkál, nincs titka, őszintén kiadja magát és ugyanezt várja el a párjától is.

8. Ismeri a saját értékeit és a tiedet is

A tűzön is keresztülmenne érted, ha hűséges vagy hozzá és elkötelezed magad neki. De ha csak a gyanúja is felmerül annak, hogy jobbat érdemel nálad, nem fogja az idejét pazarolni a játékaidra. Nem bánja, ha sérül, be tudja gyógyítani a saját sebeit, hogy mihamarabb felálljon és szembenézzen újabb kihívásokkal.

9. Szereti a feltétel nélküliséget

Van egy hűséges és anyai gondoskodó oldala, amit csak azok ismerhetnek, akiket igazán szeret. Elvárja a partnerétől, hogy ugyanolyan szenvedéllyel szeresse őt, mindent megtesz, hogy támogassa párját, szereti és harcol érte mindenekfelett. Ez a feltétel nélküli szeretet nagyon ritka és nagyon nehéz rátalálni. A kevésbé erős férfiak valószínűleg menekülőre fogják, mintsem ugyanezt a feltétel nélküli szeretetet képesek lennének megadni neki.

10. Megmutatja neked, hogy ki vagy és kivé válhatsz

Ez a típusú nő kielemez téged, megpróbálja megmutatni, hogy ki vagy, még ha nagy erőfeszítéseket is teszel, hogy valódi éned rejtve maradjon. Elmondja neked, milyen csodálatos vagy, megmutatja, mi mindenre vagy képes, ugyanakkor a hibáidra is rávilágít, segítve ezzel, hogy tudj rajtuk javítani. Egy ilyen erős nőt a férfiak számára nehéz lehet kezelni, könnyedén érzelmi káoszba sodorja őket.

Ilyen magabiztossággal, őszinteséggel, függetlenséggel és szenvedéllyel egy erős nőnek erős férfira van szüksége. Bárki mást könnyedén elhagy és folytatja a keresést az Igazi után, aki mellett boldogan élhet.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial