Blogolunk / Lakás / Tippek

Miért öntsünk napraforgóolajat a mosogatóba?

loading...

Sok háziasszony a napraforgóolajat nem csak rendeltetésszerű használatra használja. Tisztításra, kozmetikumokhoz való hozzáadásra és felületek kezelésére használják. De a legfurcsább dolog, amit napraforgóolajjal tehetsz, hogy a mosogatóba öntöd, és nem a lefolyót tisztítod vele. Elmondjuk, hogy miért.

Miért tenné ezt?

Valójában ennek a módszernek egyetlen célja, hogy megszabaduljon a szennyvízcsőből származó kellemetlen szagoktól. Ez a probléma azonban csak egyetlen esetben merül fel: amikor a mosogatót hosszú ideig nem használják. Ez az eljárás például vidéki házakban (ahová a tulajdonosok ritkán járnak), ha a lakás üres, és senki sem lakik ott egy hosszabb utazás során. Ilyen helyzetekben érdemes egy kis napraforgóolajat önteni a lefolyóba.

Először is meg kell értenie, hogyan működik a lefolyórendszer általában.

Ha állandóan használja a mosogatót, a lefolyóból nem lehet szagot érezni, mert az úgynevezett szagcsapda vízzáróként működik, amely megakadályozza, hogy a kellemetlen szagok bejussanak a helyiségbe. Ha minden nap használja a mosogatót, a rendszerben lévő víz folyamatosan feltöltődik és újratöltődik, ami távol tartja a bűzös szagokat.

Minden alkalommal, amikor elmosogat, mindenféle szerves hulladék folyik le a lefolyóba, amely a szifonba kerülve bomlásnak indul. Ez tökéletes táptalaj a rothasztó baktériumok számára, amelyek elvileg ott telepednek meg. Ne essen azonnal pánikba – ez egy természetes folyamat, és nem lehet teljesen elkerülni. Ez a természetes folyamat okozza a kellemetlen szagot.

loading...

Ha elutazik valahová, és üresen hagyja a lakást, természetesen senki sem használ vizet, és a rendszerben lévő folyadék természetesen elpárolog. Kiderült, hogy nincs vízcsapda, és a kellemetlen bűz szabadon bejut az otthonunkba.

A párolgási folyamat nyáron sokkal gyorsabban zajlik, mint télen – ehhez hozzájárul a meleg időjárás.

Jó, ha vannak rokonai vagy szomszédai, akik valamikor meglátogatják otthonát, és egy kicsit megnyitják a csapot. De mi van akkor, ha nincsenek ilyen segítők?

A probléma megoldható! Ez nagyon egyszerű és könnyű. Még csak fizikai erőfeszítést sem kell tenned. Csak egy kis napraforgóolajat kell önteni a mosogatóba. Mindössze 2-3 evőkanálnyira van szükség, hogy a rendszert belülről egy „fólia” borítsa, amely megakadályozza a víz kiszáradását. Az egész nagyon egyszerű és egyértelmű!

Ne feledkezz meg a fürdőszoba lefolyójáról sem!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial