Egészség

Ha a tojáshéj kúrát minden évben egyszer végigcsinálod, soha nem lesz baj a csontjaiddal

loading...

Sokszor beszéltünk már a tojáshéjról, és annak mindenféle hasznosítási lehetőségéről a háztartásban. Az is fontos dolog, hogy mindenről, amit ki akarunk dobni, először győződjünk meg, hogy tudnánk-e használni valamire.

A tojáshéj azért nagyon jó, mert ha sütőben pirítjuk és ledaráljuk kis helyen tudjuk tárolni.

A tojáshéjra azért is kell vigyáznunk, mert nagyon gazdag kalciumforrás.
A kalcium azért fontos, mert a korral sajnos egyre kevesebb lesz a szervezetben, és a csontok, porcok ezt meg is sínylik. De emellett még  megközelítőleg 150 különböző betegségnek a közvetlen vagy közvetett kiváltója az, ha nincs elegendő kalcium a szervezetünkben.  Ezek közül a leggyakoribbak a csontritkulás, fogágy- és ínygyulladás, ízületgyulladás, memóriazavar, depresszió, viselkedésbeli változások. A tojáshéj a kalcium mellett 27 egyéb ásványi anyagot tartalmaz, és összetétele hasonlít a fogaink összetételéhez.

loading...

Található benne foszfor, szilícium, vas, kén és nátrium is. A tojáshéjban lévő fehérje aminosavakból – cisztein, lizin és izoleucin – áll, így különösen ajánlott kisgyerekek számára, mert a csontképződéshez szükség van a folyamatos kalciumpótlásra. A tojáshéj ugyanakkor az angolkór és a vérszegénység kialakulásának esélyét is csökkenti.

Mossuk meg jól a tojáshéjat, de a belső hártyát ne távolítsuk el, törjük össze, esetleg szárítsuk sütőben 100 fokon pár órát, így könnyebben darálható és adjuk hozzá a különböző ételekhez.

Másik megoldás: a porhoz adjunk ugyanannyi mézet. Jól keverjük össze, és egy légmentesen lezárt üvegben hagyjuk egy hétig állni. Egy hét múlva fogyasszunk egy teáskanállal belőle, naponta, reggeli előtt 20 perccel. A kúra még hatékonyabb, ha a kalcium mellett magnéziumot és D-vitamint is adunk a mézes keverékhez.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial