Blogolunk / Egészség / Tippek

Azt mondják ÁLLJ! Ne tömd tovább a gyereket hot dog-al!!!

Igaz, ez az egyik legnépszerűbb gyorséttermi étel a földön. Nem árt tudni, hogy nagyon egészségtelen, és több súlyos betegség okozója lehet.

Számos tanulmány megerősítette ezt, ezért az orvosok kérik a szülőket a világ minden tájáról, hogy ne etessék a gyerekeket ezzel a veszélyes élelmiszerrel.

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint, azok a gyerekek, akik 12 vagy több hot dogot fogyasztanak egy hónapban, azoknál 9-szer nagyobb a kockázata a leukémia kialakulásának! A tanulmány azt is megállapította, hogy azok a terhes nők, akik 1 hot dogot esznek hetente, jelentősen növelik annak kockázatát, hogy a fejlődő gyermek agytumorral szülessen.

A millió dolláros kérdés: mi okozza?

A szakértők szerint ez a hot dogban található nitritek és nitrátok a hibásak. Ezek a vegyületek szintén jelen vannak a szalámiban, a kolbászban, és a szalonnában.

A nitriteket azért használják a húsok pácolásánál, hogy vörösek vagy rózsaszínűek maradjanak. A nitritek nitrogén oxiddá alakulnak, amelyek reakcióba lépnek a húsokban található oxigént megkötő fehérjékkel, megváltoztatva ezzel a hús színét. Friss tanulmányok szerint a feldolgozott húsok szoros kapcsolatban állnak az emésztőrendszeri rákokkal.

Más tanulmányok kapcsolatot találtak ezek a vegyületek és a nyelőcsőrák között, és arra is bizonyíték van, hogy a nitrozaminok jelenléte kapcsolatos az agy és a pajzsmirigy daganatokkal.

2010-ben, a szakértők a World Health Organization kijelentették, hogy a nitritek és nitrátok rákkeltő vegyületek, és a Kaliforniai Hivatal Környezetegészségügyi osztálya jelenleg is vizsgálja a nitritek és aminok rákkeltő tulajdonságait.

Ezért fontos, hogy elkerüld a feldolgozott és füstölt húsokat, valamint a hot dogot, így megóvva a szervezeted a rákos betegségek kialakulásától.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial