Blogolunk / Tippek

“2 pohár” és percek múlva minden edény ragyog

loading...

Biztos vagyok benne, hogy minden háziasszonynak van olyan serpenyője vagy edénye, amely arra várakozik hogy alaposan kisikálják. Vagy például a nagymamája öntöttvas serpenyője, amelyen nagyon erős koromréteg van, amit semmilyen szer nem tud lemosni. De a benne készült ételnek olyan jó íze van, hogy nem lehet kidobni.

Így van, nem kell kidobni. Elmondom, hogyan változtathatod át az összes edényedet vadonatúj, fényesre.

Az edények mosogatásához két egyszerű szerre lesz szükséged – burgonyakeményítőre és egy darab mosószappanra.

Reszeljük le a szappant egy reszelőn. Az őrölt formában könnyebben oldódik. Egy pohárnyi mennyiségre lesz szükségünk. Használhat folyékony mosószappant is, de abban kevesebb a lúg, így rosszabb lesz a hatásfoka.

Ugyanígy egy pohár keményítőre lesz szüksége. Legegyszerűbb ha megveszi. Természetesen készítheti maga is krumpliból, de csak akkor, ha nincs más dolga.

loading...

Öntsön öt liter vizet egy nagy fazékba, tegye a tűzhelyre, majd adja hozzá a keményítőt, és fokozatosan kevergesse. Ezután öntsük bele a szappant, szintén jól keverjük meg, és a serpenyőnket mártsuk bele az oldatba.

Az oldatban pedig 40-50 percig forraljuk az edényeket. Ha felforrt mehet tovább közepes lángon.

Hagyja a folyadékot a kezek számára kellemes hőmérsékletűre lehűlni. Ezután dörzsölje át egy fémkefével, és a korom rétegesen lejön.

Ez a módszer olcsó, de nagyon hatékony. Az edények és serpenyők fényesek lesznek. Semmi nyoma nem marad zsírmarnak vagy a koszos lepedéknek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial