Blogolunk / Egészség

Mondjon búcsút a vesekőnek, igyon egy fél pohárral ebből az italból

loading...

Orvosszakértők arra figyelmeztettek, hogy a helyzet aggasztó, mivel egyre több ember hal meg vesebetegségben, még a prosztataráknál és a mellráknál is többen.

A vesekövek savas és ásványi sók apró, kemény lerakódásai. Akkor alakulnak ki, amikor a vizeletben lévő kristályképző anyagok, például oxalát, húgysav, kalcium mennyisége meghaladja azt a normális hígítást, amellyel a vizelet meg tud birkózni.

A leggyakoribb kockázati tényezők közé tartozik a kiszáradás, a nem megfelelő folyadékbevitel, a zöldségek hiánya az étrendben vagy a túlzott húsfogyasztás.

A vesekövek általános orvosi kezelése magában foglalja a kálium-citrátot. Kutatások kimutatták, hogy a citrom jótékony hatású, mivel természetes citrátokban gazdag, így a citromlé hatékonyan megelőzheti a vesekő kialakulását. Az orvosok ezt a módszert limonádé-terápiának nevezik.

A citromsav megakadályozza a kőképződést, és feloldja a kis köveket, amelyek végül nagy köveket alkothatnak. Ha a vizeletben nagy mennyiségben van ez a sav, a vesekő kialakulását megakadályozza.

loading...

A citromsav túlzott mennyiségben található a lime-ban és a citromban. Gyógyszeres formája, a kálium-citrát rendkívül hatékony a vesekő ellen, de naponta több mint 12 tablettát kell bevenni, és elég drága.

A kezelés, amelyet ebben a cikkben megosztunk, könnyen elkészíthető otthon, és javítja a veseműködést, valamint segít a vesekő eltávolításában.

Mindössze annyit kell tennie, hogy minden nap megiszik fél csésze tiszta citromlevet. Ily módon a megfelelő mennyiségű citromsavat fogyasztja, mintha farmakológiai terápiában részesült volna.

Maradjon egészséges!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial