Egészség

Az édesburgonya a legszuperebb élelmiszer – A benne található fehérje elpusztíthatja a rákos sejtek több típusát is

Az édesburgonya ízletes, tápláló és ma már mindenhol kapható. Még a NASA űrbeli küldetéseire is ezt a zöldséget választja. Vannak, akik szuper ételnek tartják, ami nem is olyan különös, annak tudatában, hogy kilónként a legmagasabb tápértékkel rendelkezik.

Amellett, hogy ízletes, az édesburgonyát dicsérik a rákellenes hatóanyagaiért is. Közel egy évszázaddal ezelőtt azt vették észre, hogy a növény egyedülálló fehérjét tartalmaz, amelynek később felfedezték rákellenes tulajdonságait is. Kezdetben a fehérjét a leukémia esetében tesztelték és az eredmények azt mutatták, hogy gátolhatja a leukémiás sejtek növekedését a Petri-csészékben.

Amikor ez a fehérje bekerül a gyomorba, azonnal megemésztjük, ezért a probléma elkerülése érdekében a tudósok tesztelték az édesburgonya fehérjét a nyelv rákos sejtjeivel szemben. A nyelvrákos betegeket rendszerint kemoterápiával kezelik, amely káros mellékhatásokkal jár. Ez még fontosabbá teszi a fehérje tesztet, mivel lehetséges a természetes rákgyógyítás. A fehérje csodálatos eredményeket produkált – néhány nap alatt csökkentette a rákos sejtek életképességét in vitro, ami azt sugallta, hogy az édesburgonya valóban a nyelvrák lehetséges gyógymódja.

A fehérjét később vizsgálták 9 fejlett méhnyakrákban szenvedő nőbetegnél, Két esetben túlélte az emésztést, és sikerült bejutnia a véráramba. A fehérjét még a leghalálosabb rák, a colorectalis rák ellen is tesztelték, és hihetetlen eredményeket mutatott! Megakadályozta a betegség kialakulását és csökkentette a ráksejtek invázióját és migrációját, ami megerősíti azt a feltételezést, hogy az édesburgonya valóban csodálatos lehetőségeket rejt, rákgyógyítás terén.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: aztbeszelik.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial