Egészség

Dr. Leonard Coldwell: „Minden daganatos betegséget hetek alatt meg lehet gyógyítani!”

Az egészség és a betegség megőrzése, illetve kialakulása a biológiai és a fizikai-kémiai egyensúlytól függ. Ha ez összhangban van, akkor normálisan működik a szervezetünk, azonban ha hiba kerül a rendszerbe, és felborul az egyensúly, akkor sorra következnek a problémák.

A test jelzi, hogy ha baj van, ilyenkor a leggyakrabban fájdalmat érzünk. Ahhoz, hogy meggyógyuljunk, kulcsfontosságú az, hogy a szervezet savas értéke csökkenjen, és pH-egyensúly helyrebillenjen. Mivel a legtöbb ember szervezete jóval savasabb, mint kellene, lúgosító étrendet kell bevezetni, hogy ezen kémiai hatás mérséklődjön. Ez azért fontos, mert nincs olyan emberi sejt, amelyben a savas hatás ne tudna valamilyen kárt, elváltozást okozni. Sajnos az emberek táplálkozása, az étrendje nem úgy áll össze, hogy a szervezet pH-szintje egyensúlyba kerüljön, hiszen olyan ételeket fogyasztunk, amely a test elsavasodását eredményezi.

Ezért van annyi krónikus betegség, és ezért a kezelések sem annyira hatékonyak. Tanulmányokkal igazolták, hogy amennyiben lúgos kémhatás alakul ki a szervezetben, ez megakadályozza a rákos sejtek keletkezését, elszaporodását. Ahhoz, hogy egyensúlyt teremtsünk, 75 százalékban „lúgosító” hatású, míg 25 százalékban „savas” hatású ételeket kellene fogyasszunk.

A savas hatást fokozza: a túl sok húsfogyasztás, a környezetszennyezés, a savas eső, amely beépül a talajba, az iparilag előállított, és feldolgozott élelmiszerek, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, a mozgásszegény életmód, a stressz, a kábítószerek, a helytelen táplálkozás. Mindez egy sor egészségügyi problémát eredményezhet: gyenge immunrendszer, emiatt pedig gyakori fertőzések, vesebántalmak, cukorbetegség, keringési problémák, reuma, csontritkulás, depresszió, ingerült, feszült idegállapot, krónikus fáradtság.

Az elsavasodott szervezetnek gondot jelent az ásványi sók lebontása is. Ha például sok édességet eszünk, akkor ez kalciumot von el a szervezettől, így könnyen kialakulhat kalciumhiány, és nem is kell sorolnunk, hogy ez milyen következményekkel járhat. De ugyanez a helyzet a cinkkel, a káliummal, a vassal, vagy a magnéziummal.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

filantropikum.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial