Blogolunk / Egészség

Egy egyszerű trükk, ami garantáltan megment a kullancscsípéstől!

loading...

A tavasz veszélyes időszak, és késő tavasszal és kora nyáron a kullancsok igazi kellemetlenséget jelentenek.
Ezt a veszélyes rovart nehéz kiszedni a bőröd alól. Emellett a kullancscsípés nagy kockázatot jelent egy halálos betegség elkapására, mivel a kullancsok vírusos agyvelőgyulladást terjesztenek.

Óvintézkedések

Ha olyan területen találja magát, ahol kullancsok élhetnek – víztározók partján vagy az erdőben -, viseljen világos színű, hosszú ujjú, kapucnis ruhát. A nadrágot a zokniba kell tűrni, még akkor is, ha csizma van rajtad. Ha nincs kapucni a ruháján, akkor valamilyen fejfedőt használjon, ideális esetben sildel.

loading...

A trükk a kullancsok elleni védelemben rejlik.
A legegyszerűbb trükköt azonban a kempingezés, horgászat, vadászat vagy csak az erdőben való sétálás során is alkalmazhatja anélkül, hogy a legcsekélyebb mértékben is tartania kellene attól, hogy kullancs csípné meg.

Vegyünk egy közönséges permetezőt, és tegyünk bele egy kis vizet amibe illóolajat csepegtetünk. Ezután néhányszor fújja végig a testét és a ruháit – ennyi.
Az eukaliptusz-, geránium- vagy palmarózsa-olaj és a levendulaolaj jobban taszítja a kullancsokat (és más vérszívó rovarokat), mint más illóolajok.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial