Blogolunk / Technika / Tippek

Miért merül le olyan szemtelenül gyorsan a telefonja és hogyan akadályozhatja meg ezt?

loading...

Miért merül le a telefonja olyan durván, és mik a lehetséges okok? Egyet kell értenie azzal, hogy a mai világban telefon, internet és mobilszolgáltatás nélkül lenni igazi kihívás. Ilyenkor az embert nemcsak a honvágy és a tanácstalanság fogja el, hogy mit is tegyen, hanem egy valódi félelem is. Hogy nem fogják tudni könnyen felhívni a rokonaikat, vagy szükség esetén nem tudják majd hívni a segélyszolgálatot. Tudja meg, hogyan hosszabbíthatja meg az akkumulátor élettartamát, hogy mindig kapcsolatban maradhasson.

Miért merül le olyan gyorsan a telefonja?

Ezek a tippek az aktuális problémák megoldására összpontosítanak. Tippeket adunk, hogyan minimalizálhatja mobiltelefonja akkumulátorának használatát, hogy kímélje azt. De vigyázzon, mert egyes készülékek egyszerűen csak régiek és elavultak. Nem tartanak örökké, és egy régi telefontól valami irreálisat követelni eléggé logikátlan. Vegye ezt figyelembe, és nézze racionálisan a helyzetet. Ha a telefonja lemerül, mert öreg, talán van rá mód, hogy frissítse a kütyüjét?

Egyszerű trükkök

Elég könnyű megspórolni az akkumulátor élettartamát. Ezt például úgy teheti meg, hogy csökkenti a képernyő fényerejét. Ki gondolta volna, hogy ez a mobileszköz is sok energiát fogyaszt. Ha nincs szüksége mobilinternetre vagy csatlakoztatott Wi-Fi-re, akkor mindenképpen kapcsolja ki őket. Ez további telefonos energiát takarít meg.

Konkrétan két üzemmód van, amely vészhelyzetben megmentheti Önt. Az első az energiatakarékos üzemmód, a második pedig a repülőgépes üzemmód vagy Airplane Mode. Az energiatakarékossági opciónak automatikusan csökkentenie kell a képernyő fényerejét és a készenléti időt. Egyszerűen fogalmazva, a telefon magától zárolt, ha néhány másodpercnél tovább nem használták. Ez nagyon praktikus.

A repülőgépes üzemmódról nem kell sokat mondani, mert az magáért beszél. A bekapcsolás kritikus intézkedés, amikor a legtöbb funkció korlátozott. Ha tudja, hogy az akkumulátort úgy kell védeni, mint az aranyalmát, akkor állítsa a telefonját repülőgépes üzemmódba, vagy kapcsolja ki. Csak akkor kapcsolja be, ha kapcsolatba kell lépnie családjával.

loading...

Titkos manipuláció

Egyes mobileszközök esetében az igazi problémát a hideg évszak jelenti. Hidegben egyszerűen leállnak, és nem akarnak bekapcsolni, amíg meleg szobába nem kerülnek. De mit tegyünk ebben a kritikus helyzetben? Megpróbálhatja meleg kézzel vagy egy szőrös ruhadarabon megdörzsölni a telefon akkumulátorát. Nem tudjuk garantálni, hogy 100%-ban működni fog, de egy próbát megér.

Hogyan lehet megakadályozni a telefon akkumulátorának gyors lemerülését?

Speciális alkalmazások segítenek szemmel tartani a telefon akkumulátorát. Letöltheti őket az App Store-ból vagy a Google Playről. Ezek a segédprogramok manuálisan beállíthatók vagy automatikusan működnek. Valójában ezek mind csökkentik a készülék hatékonyságát, amikor nincs használatban.

Ezenkívül fontos, hogy eltávolítson minden olyan szoftvert, amelyre a tulajdonosnak nincs szüksége. Naivitás azt gondolni, hogy az ilyen programok nem használnak akkumulátort. Távolítson el mindent, amire nincs szüksége. Ez több millió elrontott fényképet, felesleges videót és zenét is tartalmazhat. A lehető legnagyobb mértékben tehermentesítse a készüléket. Így a telefonja csak a fontos programokra összpontosíthat.

Őszintén kívánjuk, hogy a lemerült telefon minimális kellemetlenséget okozzon.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial