Blogolunk / Érdekesség / Tippek

Dobjon egy fóliagolyót a mosogatógépbe, és nézze meg, hogy ragyog az evőeszköz

loading...

Hogy mit csinál a mosogatógép, azt mindenki tudja. De nem sokan tudják, hogy még a régi evőeszközök és edények is úgy ragyognak, mintha a Buckingham-palotából származnának.

Ma elmondjuk, miért érdemes alufólia golyót dobni a mosogatógépbe. Az edények tökéletes tisztaságának trükkje!

Mindannyiunknál található otthon alufólia. Ez egyike azoknak a dolgoknak a konyhában, amelyet gyakran használunk. Többek között a mosogatógépben is használható.

Nem titok, hogy az evőeszközök az évek során egyre mattabbnak tűnnek, és egy darab alufóliával újra fényessé tehetjük őket.

A mosogatógépben lévő evőeszközökön is elég sok rozsdás szennyeződés halmozódik fel egy idő után. És mindezt megelőzhetjük egy egyszerű darab alufóliával. Ez azért van, mert az alufólia mágnesként működik, és varázslatosan vonzza a rozsdát.

loading...

Mit kell tennie? Nagyon egyszerű, jegyzeteljen: fogjon egy tekercs fóliát, tépjen le belőle egy darabot, gyűrje golyóvá, és tegye be a villákkal és kanalakkal együtt. Nagyszerű, ha van evőeszközkosara vagy fiókja, tegye bele ezt a labdát.

Ezután elindíthatja a mosogatógépet. A hatás szó szerint azonnal érezhető lesz! Személy szerint én már kipróbáltam ezt a trükköt a nővéremnél (nekem nincs mosogatógépem), és mondhatom, hogy fantasztikus. Tényleg tökéletesen működik!

A nővérem férje szerint a fólia és a mosogatószer tabletta közötti reakcióról van szó, ami növeli a tisztítás hatékonyságát.

Ahhoz, hogy mindez működjön, fontos, hogy alaposan megtisztítsa a tányérokat, poharakat, edényeket és serpenyőket az ételmaradékoktól. Nem kell elmosogatni az edényeket, de minden maradéknak a szemetesben kell maradnia. Ha tablettákat használ, győződjön meg arról, hogy a tabletták tárolására szolgáló tartály száraz. Ellenkező esetben a tabletta nedvességet szív fel, és nem oldódik fel megfelelően.

Kérjük, ne terhelje túl a mosogatógépet. Kövesse a gépen található utasításokat: pontosan megmondja, hogy egyszerre hány edényt tehet be a mosogatógépbe.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial