Egészség / Sport

6 egyszerű gyakorlat, amivel néhány hét alatt átformálhatod a testedet

Álmaid alakját elérni nem a világ legkönnyebb dolga, de ha eléred a célod, az egész életedet megváltoztathatod! Már csak el kell szánnod magad és bele is vághatsz!

Ez a hét gyakorlat teljesen át fogja alakítani a testedet egyetlen hónap alatt. Ami még nagyszerű bennük, hogy elvégzésükhöz nincs szükség többre napi 10 percnél, nem kell hozzá kimozdulnod otthonról vagy bármilyen speciális eszközt vásárolnod.

Plank

A plank a valaha volt legjobb, teljes testet formáló gyakorlat. Statikus, csupán egyetlen testhelyzetet kell megtartani ahhoz, hogy hasson. A könyökeken, az alkarokon, a lábfejeken kell megtartani magunkat, mindvégig deszkaegyenes háttal. Nem emelheted fel a feneked és nem eresztheted le a derekad. Miközben így tartod magad, formálod a karizmaidat, a has és a hát izmait, valamint az elülső combizmokat.

6-egyszeru-gyakorlat-amivel-nehany-het-alatt-atformalhatod-a-tested2

Fekvőtámasz

Vedd fel a plank pozíciót és nyomd fel magad a karjaiddal, de a lábaid, a hátad és a feneked formáljanak egyenes vonalat. Térj vissza a kezdő pozícióba! Ez a gyakorlat jó hatással van a has és a kar izmaira.

6-egyszeru-gyakorlat-amivel-nehany-het-alatt-atformalhatod-a-tested3

Guggolás

Állj a talpadon, lábad legyen vállszéles terpeszben. Kezdj leereszkedni lassan, mintha leülnél egy képzeletbeli alacsony székre. A lábfejek és a térdek egy-vonalban kell legyenek. A jobb egyensúly érdekében előrenyújthatod a karjaidat. Amikor lefelé ereszkedsz, a karjaidat lassan felfelé emelheted.

Comb- és fenékizmok

Ereszkedj négykézlábra, majd nyújts ki egyszerre az egyik lábadat és a vele ellentétes karodat. A lábad legyen egyenes, figyelj, hogy véletlenül se hajlítsd be. Ismételd a gyakorlatot az ellentétes karral és lábbal is.

6-egyszeru-gyakorlat-amivel-nehany-het-alatt-atformalhatod-a-tested4

Hasgyakorlat

Feküdj a hátadra, karjaidat nyújts ki a fejed mögött. Lassan emeld fel a bal lábadat, hajlítsd be és a jobb kezeddel érintsd meg a térded. Ismételd a jobb lábaddal és bal karoddal is.

6-egyszeru-gyakorlat-amivel-nehany-het-alatt-atformalhatod-a-tested5

Has és fenék

Hajolj le, hogy a lábfejeid és a kezeid is érintsék a talajt, tested egy háromszöget zárjon be a padlóval. Emeld fel az egyik lábadat, amilyen magasra csak tudod, majd fokozatosan ereszd le úgy, hogy a térdeddel meg tud érinteni az orrod hegyét. A másik lábaddal is ismételd meg.

4 hetes terv

1. hét

Mindennap, 6 napon keresztül végezd el a következőket:

 • 2 perc plank
 • 1 perc fekvőtámasz
 • 1 perc has- és combizom
 • 1 perc hasizom
 • 1 perc has- és fenékizom
 • 1 perc derék
 • 2 perc plank
 • Tarts 10 másodperc pihenőt minden gyakorlat között

2. hét

A következő 6 napban végezd az alábbiakat:

 • 3 perc derék
 • 3 perc fekvőtámasz
 • 3 perc has- és fenékizom
 • 15 másodpercet pihenj a gyakorlatok között

3. hét

Ismételd az első heti gyakorlatsort.

4. hét

Ismételd a második heti gyakorlatsort.

Az edzésterv végére érkezve garantáltan le leszel nyűgözve az eredményektől! Melegen ajánljuk, hogy ezeket a gyakorlatokat tedd a mindennapjaid részévé, mivel segítenek formában maradni és formálni a tested.

Forrás:  bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial