Egészség

Mi segít a pikkelysömör esetében: A nagymama tanácsai, étrend és otthoni kezelés

loading...

A pikkelysömör a hiperproliferatív (túlzott sejtmegújulás) bőr klasszikus példája. A sejtosztódás sebessége a pikkelysömörös helyeken akár 1000-szer nagyobb, mint egy egészséges embernél.

Az ezerszeresnél nagyobb osztódási ráta karcinómával jár. A pikkelysömörös betegeknél még a nem érintett területeken is kétszeres vagy annál nagyobb a sejtosztódási ráta.

A pikkelysömörhöz gyakran társul ízületi gyulladás (az ízületi gyulladásban az okok is hasonlóak). A test bármely részén – kezeken, fejen, arcon, hajon, törzsön és lábakon – előfordulhat.

Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk a pikkelysömör okait, és tovább vizsgáljuk a természetes (otthoni) kezelését, amely magában foglalja az étrendi változtatásokra, gyógynövényekre, táplálékkiegészítőkre, életmódbeli tényezőkre vonatkozó ajánlásokat, valamint régi gyógyítók tanácsait is.

A pikkelysömör befolyásoló tényezői és okai

1) Hiányosan emésztett fehérjék
2) Bélrendszeri toxicitás (baktérium-gomba populáció túlszaporodása)
3) Antibiotikumok gyakori bevétele a múltban
4) Májkárosodás vagy csökkent működés
5) Alkoholfogyasztás
6.) Állati zsírok, cukrok, édességek
7.) Vitaminok, ásványi anyagok, enzimek, antioxidánsok hiánya.
8) Stressz

Az étrendet a pikkelysömör és általában a bőrbetegségek legfontosabb elemének tartják, akár ok-okozati összefüggésről, akár kezelésről beszélünk.

A nyers ételekben, zöldségekben, rostokban gazdag, cukorban, húsokban, finomított szénhidrátokban és telített zsírokban szegény, szigorú diétás kezelés nagyon sikeresnek bizonyult.

A természetes gyógyítás és a táplálkozás megváltoztatásának elvei

Ha akár 200%-kal is növelni szeretné a pikkelysömör sikeres kezelésének esélyét, akkor kövesse a természetes gyógymód alábbi alapelveit:

 • Szüntesse meg az ételallergiákat
 • összpontosítson a vegetáriánus étrendre (legalább addig, amíg a betegség nem enyhül)
 • változtassa meg a telített és az esszenciális zsírok arányát az étrendben
 • növelje az antioxidánsokat
 • kezdetben gombaellenes diéta ajánlott

Az allergén, penészképző és savképző élelmiszerek kiiktatása legyen az első lépés a diagnózis felállítása után.

Általánosságban elmondható, hogy bármilyen élelmiszer közvetlenül vagy közvetve okozhat és elősegítheti a pikkelysömör kialakulását, de a legnagyobb ellenség a tehéntej és a sajt, a búzaliszt és az abból készült termékek, a sertés- és borjúhús, a paradicsom, a burgonya és más glükózképző ételek.

Tanulmányok kimutatták, hogy a vegetáriánus étrenddel folytatódó rövid távú koplalás a kóros folyamat jelentős csökkenését eredményezte.

A bél mikroflóra módosítása

A kiegyensúlyozatlan bélmikrobióta számos betegséggel összefüggésbe hozható. A tanulmányok egyetértenek abban, hogy a bélmikrobióta módosítása után jelentős klinikai javulás következik be a bőrbetegségekben.

A bélmikrobióta módosítása elsősorban a táplálkozás módosításával, probiotikumokkal való kiegészítéssel és megfelelő ivással érhető el.

Emésztés

A megfelelő emésztés az optimális egészség szerves része. Az emésztési zavarok (diagnosztizáltak vagy sem) vagy a tökéletlen emésztés nagymértékben befolyásolhat számtalan betegséget, köztük a pikkelysömört is.

Nemcsak az a probléma, hogy a megfelelő ételek és táplálékkiegészítők fogyasztása nem sokat ér, ha a bevitt táplálékból származó tápanyagok nem megfelelő lebontása és felszívódása történik, hanem az is, hogy a hiányosan emésztett táplálékmolekulák nem megfelelően szívódhatnak fel.

loading...

Hogyan gyógyítható a pajzsmirigy

Mivel sok beteg szenved az emésztési tényezők, így elsősorban az emésztőenzimek és a sósav hiányától, a hiányos emésztés a pikkelysömör gyakori oka.

Az enzimekkel való kiegészítés ízületi gyulladás esetén feltétlenül szükséges.

Az enzimek pikkelysömörre gyakorolt pozitív hatása mellett a kiegészítés más betegségekben is elengedhetetlen.

Bromelain

A bromelain szó alatt az ananász enzimkivonatát értjük.

A bromelain-t mint terápiás szert 1957 óta tanulmányozzák, azóta több mint 200 tudományos közleményben írták le terápiás alkalmazását, többek között a gyulladásos és gombásodási folyamatok elnyomását.

Paraziták az emésztőrendszerben

Egy másik feltétlen elem a kórokozók túlszaporodása az emésztőrendszerben, általában az élesztőgomba Candida albicans – candidiasis. Az iparosodott országokban a legtöbb ember szenved ettől a túlszaporodástól, ki jobban, ki kevésbé, és sokan nem is tudnak róla.

A szigorú gombaellenes diéta és a gombaellenes készítményekkel való kiegészítés elengedhetetlen.

Az egyéb tényezőkre időhiány miatt nem tudok kitérni. Ezért csak azt említem meg, hogy az állati fehérjéket és zsírokat (különösen a sertés- és marhahúst, a tehéntejet és a sajtot) feltétlenül ki kell iktatni az étrendből.

A friss hal azonban erősen ajánlott. Az egészségtelen zsírokat helyettesítsük esszenciális zsírsavakkal, például Omega3-mal (friss hal, lenmagolaj).

TDP ásványi lámpa

Ez egy 1979-ben feltalált kínai találmány. Azóta 36 egyetem, 41 tudományos intézet, több mint 250 kórház és közel 3000 orvos vett részt a tesztelésében és kipróbálásában.

Nagyon jó eredményeket mutatott ki az ízületi gyulladás, bőrbetegségek és sok más egészségügyi probléma kezelésében. Ez a termék több védjeggyel is rendelkezik.

A TDP lámpa egy speciális, 33 alapelemből álló ásványi lemez felmelegítésének elvén működik.

A lemezt körülbelül 465 Celsius-fokra melegítik, majd újra kisfrekvenciás infravörös sugárzást bocsát ki, amely jótékony hatással van a sejtekre és azok regenerációs képességeire.

Következtetés:

Amire szüksége van:

 • Napozás !!!
 • Tengeri sófürdők, lehetőleg holt-tengeri sóban, még jobb a Holt-tengerben.
 • Gombaellenes teák (menta, orbáncfű, echinacea stb.) naponta 2-szer.
 • Sport, testmozgás és elegendő pihenés
 • A stressz elkerülése, mentális jólét
 • Sok fokhagyma fogyasztása
 • Teljes étrendmódosítás – anti-candida diéta

Felszíni kezelés

 • Aloe vera jó minőségű és nem kémiailag tartósított gélekkel
 • Kókuszolaj, nem kémiailag tartósított (gombaellenes)
 • neem olaj
 • kamilla főzet
 • Kolloid ezüst
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial