Háztartás

Hogyan távolítsuk el a vízkövet a csaptelepről radírral?

loading...

A kemény vízzel kombinálva a szappan gyakran okoz vízkőfoltokat a fürdőszobai csaptelepeken. Rendszeres tisztítás szükséges ahhoz, hogy a vízkőfolt eltűnjön erről a területről. Néha azonban néhány csúnya folt megmarad. Hogyan lehet leküzdeni ezt a problémát? A Tik Tok közösségi hálózaton fedeztünk fel egy szokatlan tisztítási trükköt. Csak egy hagyományos radírra lesz szüksége ahhoz, hogy eltávolítsd a vízkőfoltokat és visszaadja a csaptelep fényét. Igen, igen, ez pontosan az, amit az iskolai készletben vagy az íróasztalfiókban talál. Furcsának találja ezt? Mégis, ez a trükk annyira okos, hogy vírusszerűen terjed az internetezők körében!

Hogyan távolítsuk el a vízkőfoltokat a csaptelepről?

Nem kell mást tennie, mint a radírt a csaptelephez dörzsölni. Ez gyorsan eltávolítja a maradék szappan és vízkőfoltokat. Bár a gumi súroló hatású, óvatos kezeléssel a csaptelep nem karcolódik meg, és gyorsan megszabadul a szennyeződésektől.

A vízkő eltávolítása fehér ecettel

Íme egy másik hasznos tipp a vízkő eltávolítására bármilyen felületről.

loading...

Egyszerű, gyors és gazdaságos megoldás: a fő összetevője nem más, mint a fehér ecet. Bizonyára már tudja, hogy ez a természetes termék híres tisztító, folteltávolító és fehérítő tulajdonságairól. A vízkő ellen is csalhatatlan fegyver.

Ez a mosószer tehát nagyon hatékony lesz a zuhanyzó és a csapok vízkőmentesítésére, de a rossz szagok megszüntetésére, a felületek polírozására vagy a házban lévő egyéb tárgyak (például a konyhában lévő edények) tisztítására is.

Hogyan használják a csapok vízkő és a vízkőlerakódások eltávolítására?

  • Csavarja le a csapszűrőt, és vegye ki.
  • Áztassa néhány órára fehér ecetbe. Ha a csapot már régóta nem tisztították, nyugodtan hagyja ott egy éjszakán át.
  • Ezután alaposan öblítse le, és tegye vissza a csapra.

Vegye figyelembe, hogy az ecetet a mosogatóban felhalmozódott vízkő eltávolítására is használják. Ha a mosogató kupakja krómozott, akkor a vízkő eltávolításához néhány órára fehér ecetbe kell áztatni. A többi csapelemhez használhat szórófejes flakont: fújja a terméket a szennyezett területekre, és tisztítás előtt hagyja hatni körülbelül 3 órán át. A ragyogás garantált!

Ha nincs kéznél fehér ecet, a bor- vagy almaecet is működik.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial