Egészség / Tippek

Lefekvés előtt egy darab hagymát tett a fülébe! A hatás hihetetlen!

Édesanyáink és nagymamáink jól tudják, hogy a betegségeket természetes gyógymódokkal kezelhetjük a legkönnyebben. A természetes módszereknek nincsenek mellékhatásaink mint a gyógyszereknek, így bátran alkalmazhatjuk őket. Nagymamáink sok betegség esetén használták, nézzük mi mindenre jó ez az egyszerű zöldség.

Lázcsillapító

A magas láz esetén vágjunk néhány hagymakarikát, mártsuk bele almaecetbe és tegyük a gyerek talpára, majd húzzuk rá a lábára a zoknit. Tegyünk a fülébe is egy darabka hagymát, persze úgy, hogy a vége kilógjon, így könnyedén ki tudjuk majd venni. A láz villámgyorsan elmúlik ettől a módszertől.

Vérzéscsillapító

A hagyma vérzéscsillapító hatású. Ha elvágtad az ujjad és nem akar elállni a vérzés, tégy néhány szelet hagymát egy gézdarabra és tedd rá a vérző felületre. A vérzés hamarosan eláll tőle.

Leégés

A leégett bőrre tegyünk hagymakarikákat, hagyjuk rajta 2 percig majd vegyük le és kenjük be tojásfehérjével. Hagyjuk rajta amíg bírjuk, majd langyos vízzel mossuk le. A kellemetlen tünetek enyhülnek tőle és nem fog lehámlani a bőr, ha ezt alkalmazzuk.

Megfázás

A megfázás első tüneteit érzékeled? Egyél meg egy fej nyers hagymát, a tünetek már néhány óra múlva enyhülnek.

Fülfájás, migrén

A hagyma a fülfájás és a fejfájás legjobb ellenszere. Ha fáj a füled, tegyél egy darab hagymát a füledbe és a tünetek azonnal enyhülnek. Ugyanez a teendő fejfájás esetén is.

Hegek

A hegeket könnyedén enyhíthetjük hagymával. Meglepően hangzik, de csak annyi a teendő, hogy a heget minden nap bedörzsöljük hagymával és hamarosan enyhülni fog.

ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial