Egészség

De ezt miért nem mondták neked eddig a kacsazsírról????

Sokan szkeptikusak a zsírral szemben, mivel úgy gondolják, a zsír egészségtelen. Ezzel ellentétben azonban, a kacsazsírról tanulmányok bizonyították, hogy egészséges, és olyan jótékony tápanyagokat tartalmaz, mint az olívaolaj.

Egészséges zsírok:

A kacsazsír tele van egyszeresen telítetlen zsírokkal, ezért kiváló főzéshez is. Habár tartalmaz telített zsírokat, a benne lévő egyszeresen telítetlen zsírok mennyisége ellensúlyozza azokat.

Egészséges sejtek:

A kacsazsír linolénsavat tartalmaz, amely az egyik legfontosabb zsírsav. Ezt a savat a szervezet arra használja, hogy a sejtek egészségesek maradjanak, illetve segíti a sejtek osztódását és azok rendbehozatalát.

Megfelelő vesefunkciók:

A kacsazsírban lévő linolénsav támogatja a vesék optimális működését. Néhány tanulmány szerint (melyeket a tudósok patkányokon végeztek) ez a zsírsav segíthet az olyan betegeken is, akik krónikus veseproblémákkal küzdenek. Ez a megállapítás azonban nem megalapozott, mivel a kísérletet laboratóriumi körülmények között végezték.

Egészséges csontok:

A linolénsav fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásában a szervezetben, és 75 százalékkal csökkenti a terhességi mérgezés kockázatát. A megfelelő felszívódással a csontok egészségesek és erősek maradnak.

Ízletes és finom:

Ha kacsazsírt használ a főzéshez, akkor akár az áltagos és unalmas ételeket is átalakíthatja finommá és ízletessé. Így az egészséges ételek még érdekesebbé tehetőek.

Csökkenti a koleszterinszintet:

A tanulmányok szerint az olyan jó zsírok, mint például a többszörösen telítetlen és az egyszeresen telítetlen zsírok, jó hatással vannak a szívre. A kacsazsírban található egyszeresen telítetlen zsírok csökkentik a koleszterinszintet, ezáltal megakadályozzák az olyan egészségügyi problémák kialakulását, amelyek a magas koleszterinszint miatt alakulhatnak ki.

Egészséges szív- és érrendszer:

Egy francia tudós szerint írt tanulmány szerint a kacsazsír képes javítani az ember szív- és érrendszeri egészségén. Habár erre nem sok bizonyíték van, vannak olyan vegyészek, akik egyetértenek vele, mivel a kacsazsír felépítése többé-kevésbé hasonló az olívaolajéhoz, jobban, mint a disznózsír és a vaj.

Magas az antioxidáns tartalma:

A szabadgyökök felelősek a korai öregedés, a rák és néhány betegség kialakulásáért. A kacsazsír azonban antioxidánsokat tartalmaz, amelyek elpusztítják a szabadgyököket és eltávolítják őket a szervezetből.

Erősíti az immunrendszert:

Az antioxidánsok és az olyan ásványi anyagok, mint a szelén és a cink erősítik az immunrendszert. Ezáltal a szervezet képes felvenni a harcot a kórokozókkal és baktériumokkal.

Forrás: drtihanyi.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial