Blogolunk / Egészség

A vörösborban áztatott fokhagyma több mint 100 betegséget gyógyít! Nézze meg, hogyan működik ez a keverék!

A vörösborban áztatott fokhagyma vitaminbombának számít. Ez a gyógymód számos terápiás tulajdonsággal rendelkezik.

Az immunrendszer erősítésével a fokhagyma tinktúra segíthet megelőzni a különböző betegségeket. Tisztítja a vért, csökkenti a koleszterinszintet, normalizálja a szív- és érrendszert, eltávolítja a felesleges sót a szervezetből, valamint rugalmasabbá és energikusabbá tesz.

Hogyan készítsünk fokhagyma tinktúrát borral.

A hatékony gyógymód érdekében jobb, ha a piacon vásárol fokhagymát. A szupermarketek polcain gyakran csak kínai fokhagymát árulnak, és az feleannyi jótékony tulajdonsággal sem rendelkezik, mint a hazai fokhagyma.
Ahhoz, hogy a fokhagymát vörösborral áztassa, jó minőségű bort kell választania, és olyan fokhagymát kell választania, amely nem szenvedett látható sérüléseket. A házi bor nem a legjobb választás ebben az esetben, mivel alacsony a tisztasági foka.

Pontosan be kell tartania a helyes infúziós technikát, és megfelelő, sötét színű üvegből készült edényt kell választania.

Szüksége lesz körülbelül egy üveg borra (kb. 0,7 liter) és 12 közepes fokhagymagerezdre. Zúzza össze a fokhagymát, tegye egy tiszta, száraz üvegedénybe, és öntse rá a bort. Ezután zárja le szorosan az edényt egy dugóval, és szobahőmérsékleten, sötét helyen áztassa. Az üvegtartályt nem szabad napfénynek kitenni.

A fokhagymát 2 hétig kell áztatni sötét, napfénytől védett helyen. És ne felejtse el naponta 2-3 alkalommal felrázni a folyadékot. 14 nap elteltével a keveréket le kell szűrni, és átlátszatlan edénybe kell önteni.

Javasoljuk, hogy ezt a gyógymódot évente 2 alkalommal használja, a kúra 1 hónapig tart. Naponta 3-szor 2-3 teáskanálnyi elixírt igyon meg, étkezés előtt vagy étkezés elején.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial