Tippek

Így szabadulhatsz meg az egerektől tartósan, természetes módszerekkel!

Ma már nem csak a családi házban élők találhatják szembe magukat a rágcsálóval, vagy annak kellemetlen nyomaival…

Gombamód szaporodnak, és ahol „tanyát vertek”, onnan nagyon nehéz kiűzni őket. A bőséges táplálékot és biztos búvóhelyet jelentő házakból a rossz idővel együtt sem tűnnek el, hacsak nem gondoskodunk eltávolításukról.

A legjobb módszer az egér�rmentesítésre, ha eleve nem engedjük, hogy bejussanak a házunkba, lakásunkba. Először minden rést, lyukat, be kell tömni, ahol bejuthatnak. De ha már bent vannak…

Írtunk már a hangyákkal szemben a sütőpor áldásos hatásáról, mely felfújja őket, az egereknél hasonló hatást vált ki a szénsavas üdítő. Ha a rágcsáló iszik az édes léből, képtelen felböfögni a szénsavat, így gyakorlatilag halálra puffad.

Egy másik megoldás, ha kevés gipszet és lisztet keverünk el, egy evőkanál sót hozzáadva. Ezt a keveréket helyezzük el az egérjárta terület közelébe, és egy kis vizet is tegyünk a közelébe. Miután az egér megette a gipszes lisztet, a só miatt megszomjazik, iszik, a gipsz viszont megköt majd a gyomrában, ami a vesztét okozza.

Liszt és só helyett a csokip or is működik. Ezt is vízzel kínáljuk – a hatása ugyanaz lesz, mint az előző, lisztes változatnál.

Ugyanilyen hatású, ha rozslisztet és gipszet 3:1 arányban elegyítünk, majd néhány csepp ánizsolajat és két-három kanál cukrot adunk hozzá, a szer mellé pedig vizet teszünk.

 

Forrás: blikkrúzs

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial