Blogolunk / Egészség / Érdekesség

Az ujjak és lábujjak összekulcsolása az öregedés késleltetése érdekében

loading...

Az ősi kínaiak azt állították, hogy először a lábujjak öregszenek meg, és csak utána a test többi része. A lábakon számos idegvégződés és reflexzóna összpontosul. Ezért javaslom, hogy tanuljon meg néhány hasznos módszert a lábak egészségének megőrzésére, és ezzel együtt az egész test fiatalságának és jó állapotának megőrzésére.
Ezt a módszert több száz évvel ezelőtt tibeti lámák fejlesztették ki, de a modern emberek csak nemrég ismerték meg. Ez egy csodálatos gyakorlat, amely segíthet visszanyerni a lábak fiatalságát és mozgékonyságát. Ha szorgalmasan végzi ezt a gyakorlatot, az segít helyrehozni a lábában az élete során keletkezett károkat.

AZ UJJAK ÉS A LÁBUJJAK ÖSSZEKULCSOLÁSA ÜLŐ HELYZETBEN


A jobb kéz ujjait fonja össze a bal lábujjakkal. Tartsa ezt a pozíciót 1 percig, majd ismételje meg a gyakorlatot a másik lábával. A gyakorlat után figyelje meg, hogyan változik a lábfej színe a megnövekedett vérkeringésnek köszönhetően. Egy hétig tartó nyújtás után elkezdheti egyszerre nyomni a nagylábujj különböző reflexpontjait a hüvelykujjal. Eközben a másik kezünk hüvelykujjával nyújtsuk meg a nagylábujjat, és húzzuk távolabb a második lábujjtól. A kislábujjakat és a nagylábujjat terpessze szét ellentétes irányba. Próbálja meg növelni a gyakorlatok időtartamát minden nap. Kezdje napi öt perccel.

loading...

AZ UJJAK ÉS LÁBUJJAK ÖSSZEKULCSOLÁSA FEKVÉS KÖZBEN


Húzza a jobb térdet a mellkasához, és nyomja a jobb lábfej oldalát a bal combhoz a térd mellett. Tartsa a jobb lábát a bal kezével. Miközben megtartja ezt a pozíciót, húzza hátra a jobb sarkát, és a lábujjakat irányítsa a jobb térd felé. A jobb kezével támassza meg a jobb térdét, vagy tartsa a jobb lábát, hogy az ne csússzon le a bal combjáról (ha nehezen éri el a lábujjait a kezével, tegyen egy vastag könyvet vagy egy hengert a bal lába alá, és növelje a feje alatti támasz magasságát). Engedje le a jobb lábát, és ismételje meg ugyanezt a gyakorlatot a bal lábával.

Ne csüggedjen, ha eleinte kellemetlen érzéseket érez, mert minél többet nyújtja a lábujjait, annál inkább hasznára válik a gyakorlat. Próbáljon meg valami jóra gondolni, ami mosolyra készteti, lélegezzen mélyen és lassan, és meg fog lepődni, milyen gyorsan elmúlik a fájdalom és a merevség. Sokkal jobb elviselni ezt az enyhe fájdalmat a lábadban, mint szenvedni a sokkal súlyosabb fájdalomtól az egész testedben!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial