Blogolunk / Egészség / Szépség

Mit együnk, hogy reggel boldogságot sugározzunk, délután pedig hegyeket mozdítsunk meg

loading...

Az arc reggeli puffadásadása a folyadék visszatartás következménye. A folyadék visszatartásnak pedig számos oka lehet. Az alváshiány, a stressz, a fehérje hiánya a szervezetben, a túl sok ivás – mindezek a dolgok reggelente táskákat okozhatnak a szem alatt. De leggyakrabban az előző esti rossz vacsora okozza.

Puffadt arc reggelente

A puffadt arc elárulhatja, hogy valaki túl sok vagy túl kevés vizet fogyasztott, vagy éppen ellenkezőleg, rosszul hidratál. Amikor a szervezet hosszú ideig nem iszik folyadékot, elkezdi visszatartani a folyadékot, és itt jön a duzzanat. De a lefekvéskor elfogyasztott édes, sós és fűszeres ételek még több vizet tartalmaznak.

Édességek

Az édességfogyasztás lefekvéskor nem jó ötlet, sem azoknak, akik figyelemmel kísérik az alakjukat, sem azoknak, akiket aggaszt az arcuk reggeli megjelenése. Hogy ne kísértse a sorsot, mondjon le a cukros süteményekről és édességekről este, és feküdjön le egy finom, édes reggeli gondolatával. A legfontosabb, hogy a tükörképe jól fogja érezni magát.

loading...

Friss zöldségek

Nemcsak az arcod, hanem a gyomrod számára sem jó ötlet, ha éjszaka rostot eszel. A friss padlizsán és paradicsom pedig szolanin tartalmú. Ez egy olyan anyag, amely nyálkahártya-gyulladást idéz elő. Ezért jobb, ha ezeket az ételeket avokádóval, spenóttal, spárgával és rukkolával helyettesítjük.

Tej

Még ha a szervezet jól is emészti a tejtermékeket, reggelente a felső szemhéj duzzanatát okozhatják. Különösen a kor előrehaladtával a laktóz kevésbé emészthető, ezért óvatosan kell bánni a sajt, a joghurt és a tej fogyasztásával.

Természetesen használhat tapaszokat, amelyek rövid távú hatással bírnak. Ráadásul nem tesznek jót a bőrödnek. Jobb megközelítés, ha úgy módosítja étrendjét, hogy az esti étkezésekből kizárja azokat a termékeket, amelyek károsak lehetnek az arcbőrére. Próbáljon ki fehérjét vacsorára: túrót, húst és halat. Ezután az arca minden nap ragyogni fog a frissességtől.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial