Érdekesség

Mennyire ismered magad? A női test sajátosságai, amit még maguk a nők sem sejtenek.

Annak ellenére, hogy a nő örök rejtély, a tudományos tények a női testről eléggé világosak. A női testnek vannak sajátosságai, amit még maguk a nők sem sejtenek.

A mai napon szerkesztőségünk megosztja önökkel a legérdekesebb és néha megdöbbentőnek tűnő tényeket a női szervezetről!

Női szervezet jellemzői

1. A női szív gyorsabban ver mint a férfi szíve. Átlagosan 8-10 ütéssel ver gyorsabban. Továbbá a női szív 10-15 %-kal könnyebb, mint a férfi szíve.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek1

2. Tudósok által bizonyított, hogy a nők kétszer annyit pislognak, mint a férfiak. Ennek a különleges idegrendszerük az okozója: a nők kevésbé nyugodtak. Ezzel magyarázható a gyors átmenet az egyik érzelmi állapotból a másikba.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek2

3. A női test a zsírt sokkal lassabban égeti el, mint a férfié. Ezért oly nehéz a szebbik nem képviselőinek megszabadulni a felesleges kilóktól.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek3

4. A nőknek erősebb az immunrendszerük a férfiakénál. A titok a hírhedt X kromoszómában rejlik, melyet az RNS (ribonukleinsav) -ban találunk. Ennek köszönhetően a nők tovább élnek, mint a férfiak és a fertőzésekkel szemben is ellenállóbbak.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek4

5. Női haj átmérője a férfiakénál kétszer vékonyabb.
reggds-1

6. A kérges test a női agyban vastagabb, mint a férfiaknál, és 30%-kal több kötést tartalmaz. Ennek köszönhetően a nők egyszerre több feladatot is sikeresen képesek megoldani.
rzerztertgewr1

7. A nők szervezetében sokkal több a fájdalom receptor, mint a férfiakéban. Az ösztrogénnak köszönhetően, mely képes blokkolni a gyulladásos folyamatokat, a nők alacsonyabb fájdalom küszöbbel rendelkeznek.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek7-1

8. Alváskor a női agy aktivitása 10 %-ra csökken. A nők éberebben alszanak, mint a férfiak.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek8-2

9. A nők a férfiaknál sokkal jobban képesek megkülönböztetni a színeket. Ez közvetlenül az X kromoszómával van kapcsolatban.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek9

10. A nők a férfiaknál sokkal rosszabban orientálódnak a térben. Pontosan ezért a gépjárművezetés a szebbik nem számára igazi kihívás. Például a párhuzamos parkolás a férfiak 82 %-ának könnyen megoldható feladat. A nőknél más a helyzet: a szépségeknek csak 22 %-a képes helyesen parkolni.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek10

11. A női nyak flexibilisebb a férfiénál. Ha megszólítasz egy nőt, akkor valószínűleg csak a fejét fogja elfordítani. A férfi hasonló helyzetben az egész felsőtestével mozdul.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek11

12. A nők természetüknél fogva szorongásra hajlamosabbak és veszélyérzetük kifinomultabb, mint a férfiaknak. Ez közvetlenül a magas hormonszinttel – mint a kortizon, a progeszteron és az ösztradiol – van kapcsolatban. Pontosan ezért a nők ösztönösen jobban megérzik a veszélyt.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek12

13. A nők jobban kötődnek az emberekhez. A lényeg az, hogy a szebbik nem agyának az a fele, amely a kötödés érzésért felelős, fejlettebb.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek13

14. A nőknél a perifériás, míg a férfiaknál a centrális látás a fejlettebb, ezért a férfiak jobban látják és emlékeznek az apró részletekre.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek14

15. No, és a szókincs! A nő képes mindkét agyfélteke központját irányítani, ezért naponta akár 8000 szó kimondására is képes.
15-teny-a-noi-testrol-melyen-meg-a-holgyek-is-meglepodnek15

Ezek az érdekes tények sokkolták szerkesztőségünket! Ne feledd el ezeket az érdekes információkat a barátaiddal is megosztani.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial