Van egy rendkívül egyszerű és gyors módja a zöldségek megfőzésének. Ez a mikrohullámú sütőben elvégezhető. Vitathatatlan előnye nemcsak a főzés gyorsasága, hanem az is, hogy a főtt zöldségek lédúsak és zamatosak maradnak.
Érdemes szem előtt tartani, hogy a főzési idő közvetlenül a zöldségek mennyiségétől függ. Még a cékla főzése is átlagosan 10 percet vesz igénybe. Először tegyük a tiszta céklát egy műanyag zacskóba.
Adjon hozzá kb. 100 ml vizet és zárja le.
Szúrja meg a zacskót fogpiszkálóval több helyen ahol nem tud kifolyni a víz, és helyezze egy megfelelő tányérra.
Tegye a céklát a mikrohullámú sütőbe, az időzítőt 10 percre és a maximális teljesítményre állítva.
Ugyanígy járjon el a sárgarépával és a burgonyával is. A zöldségeket tegye külön zacskókba, de egyszerre is teheti a mikrohullámú sütőbe. Ebben az esetben több a zöldség, ami azt jelenti, hogy a főzési időnek valamivel hosszabbnak kell lennie.
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.