Blogolunk / Tippek

Könnyedén eltávolítja a vastag vízkőréteget és szennyeződést a serpenyőről.

loading...

Hogyan kell tisztítani egy teflonbevonatú serpenyőt?

A teflonbevonat általában megvédi a serpenyőt a szennyeződésektől és a zsírtól, de a helytelen használat a serpenyő szennyeződését is eredményezheti. A teflonbevonatú serpenyőket soha nem szabad durva tisztítószerekkel vagy kemény szivaccsal tisztítani.

Ahhoz, hogy egy teflonserpenyő pillanatok alatt tisztává váljon, speciális oldatot kell készíteni. Öntsön 3 liter meleg vizet egy edénybe, adjon hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát és 200 g mosogatószert.

Keverje jól össze az így kapott oldatot, és tegye bele a serpenyőt. Áztassa a serpenyőt 20-30 percig ebben az oldatban, majd egy puha szivaccsal könnyedén távolítsa el a maradék szénlerakódásokat a serpenyőről. A serpenyője újra úgy fog ragyogni, mintha csak most jött volna ki a boltból.

Hogyan kell tisztítani egy kerámia serpenyőt?

Idővel a kerámiaedényeken egy sötét rétegű bevonat képződik, amellyel semmilyen hagyományos mosószer nem tud megbirkózni. A kerámiaedényen lévő vastag koromréteg eltávolítható egy egyszerű aktívszenes súrolóval.

Ehhez körülbelül 20 széntablettát kell porrá őrölni. Ezután öntsön egy kis mosószert a serpenyőre, és szórja rá az aktív szénport. Hagyja a serpenyőt ebben az állapotban körülbelül egy órán át, majd egy puha szivaccsal könnyedén távolítsa el az összes szennyeződést. Ezután öblítse le a serpenyőt, és törölje szárazra.

Az orvosi alkohol jól tisztítja a kerámiaedényeket is. Egyszerűen áztasson egy ruhadarabot orvosi alkoholba, és tegye a piszkos serpenyőre. Hagyja a serpenyőt ebben az állapotban 20 percig. Ezután öblítse ki a serpenyőt mosószerrel. Meg fog lepődni, de a termék felülete újra fényes lesz.

Egy melaminszivacs segíthet eltávolítani a kerámia serpenyő külső felületén lévő maradékokat. Áztassa be vízbe, és törölje át a serpenyő felületét. Ezután öblítse le a serpenyőt, és törölje szárazra. Ne feledje, hogy a melamin szivacs koptató hatású, ezért csak a serpenyő külső felületén szabad használni.

loading...

Hogyan kell tisztítani egy öntöttvas serpenyőt?

Öntöttvas serpenyő nem biztos, hogy minden lakásban megtalálható, hiszen ezek az eszközök már régen a múlté. Ha azonban önnek van otthon öntöttvas serpenyője, amelyen vastag zsírréteg és szennyeződés van, akkor most elmondjuk, hogyan tisztítsa meg.

Egy egyszerű csipetnyi konyhasó segíthet eltávolítani a makacs zsírt az öntöttvas serpenyőből. Ehhez először alaposan mossa ki a serpenyőt mosószerrel, majd melegítse fel a tűzhelyen. Ezután öntsön konyhasót a serpenyőbe úgy, hogy az kb. 2 cm-rel fedje a serpenyő felületét. Most süsse a sót a serpenyőben körülbelül 20 percig. Ennek oka, hogy a forró só behatol a fém pórusaiba, és könnyen eltávolítja a vastag berakódási réteget.

Ezután öntsön a sóhoz növényi olajat, és melegítse fel. Erre a lépésre azért van szükség, hogy az olaj magába szívja a maradék sót, és a serpenyő teljesen mentes legyen a rárakódásoktól. Az olaj egy védőréteget is képez a serpenyőn, amely megvédi az ételt az odaégéstől. Ezután öblítse ki a serpenyőt meleg vízben, és már használhatja is a főzéshez.

A hidrogén-peroxid és a szódabikarbóna segíthet megtisztítani az öntöttvas serpenyő külsejét. Keverjen össze 2 evőkanál hidrogén-peroxidot 3 evőkanál szódabikarbónával egy kis edényben. Az így kapott keveréket kenje fel a serpenyő külső oldalára, és hagyja állni 30 percig. Fél óra elteltével szivaccsal távolítsa el az összes szénlerakódást, és folyó víz alatt öblítse le a serpenyőt könnyedén.

Hogyan kell tisztítani egy alumínium serpenyőt?

Az alumínium serpenyőn lévő vastag zsír- és szénlerakódás megtisztításának egyik trükkje a fogkrém használata. A fogkrém márkája egyáltalán nem fontos, így a legolcsóbbat is megveheti a boltban. Az alumínium serpenyőt fokozatosan tisztítsa meg.

Először öntsön 3 liter vizet egy tartályba, és adjon hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát és 200 ml mosószert. Áztassa a serpenyőt ebben az oldatban 15 percig. Ezután óvatosan vegye ki a serpenyőt, és kívül-belül alaposan kenje be fogkrémmel.

Hagyja a serpenyőt ebben az állapotban egy éjszakán át, és reggel egy szivaccsal könnyedén távolítsa el a zsírt és a kormot. A serpenyője újra olyan friss és fehér, mintha vadonatúj lenne.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial