Egészség / Tippek

Ezt adta a férjének naponta kétszer, és megállította vele az Alzheimer kór pusztítását az agyában

loading...

Dr. Mary Newport elképesztő felfedezést tett, amikor orvos létére saját családjában kellett szembesülnie egy gyógyíthatatlannak nevezett betegséggel, amire a kollégái csak széttárták a kezüket.

Az orvosnő szerint a kókuszolaj, ez a filléres szer, megállítja az Alzheimer kór pusztítását.

Az asszony saját bőrén érzékelhette, hogy milyen borzasztó, ha valakit megtámad az elbutulás, hiszen saját férje 5 éven át egyre romló demenciával élt, majd a kollégái diagnosztizálták, hogy Steve Alzheimer-kóros.

“Sok olyan napunk volt, amikor teljesen üres volt az agya. Nem tudta, hogy hol rakta le a kanalát, és ha megszomjazott, még a hűtőből sem tudta kivenni a vizet. Ha valamit megbeszéltünk, elfelejtette, csak napokkal később rémlett fel neki, mi volt az.” – mesélte Mary. A doktornő tudta, hogy a férjének a rövid távú memóriája sérült meg, és úgy sejtette, hogy ennek köze lehet az étkezéséhez, és azokhoz az antidepresszánsokhoz, amiket korábban szedett. Az 50-es éveiben lévő férfi sovány volt, és szinte semmire nem emlékezett, amit korábban tudott, például a koputewrt sem tudta már bekapcsolni.

Dr. Newport mindent elolvasott erről a kórról, és rájött, hogy a betegséggel összefüggésben vannak az úgynevezett közepes szénláncú trigliceridek, amelyek könnyen lebomlanak a májban, ketontestek építését segítve elő. Ez pedig segíthet megelőzni az Alzheimer-kórt, de akár a szklerózis multiplexet, a Parkinson-kórt, cukorbetegséget, epilepsziát.

loading...

“A ketontestek jótékonyan hatnak például az oxigénhiánnyal született kisbabák agyára, a szívrohamot szenvedő betegek is hamarább felépülhetnek, de a daganatos betegeknek is jót tesz.” – magyarázta Dr. Newport.

Ha glükózból nincs elég a testben, a szervezet a ketontesteket kezdi “üzemanyagként” használni. Ez legalább 2 napos éhezést követően alakul ki, vagy olyan személynél, aki szénhidrát-diétán van. Az Alzheimeres betegeknél az agyban lévő egyes neuronok képtelenek felvenni a glükózt az inzulinrezisztencia miatt, így lassan elhalnak. Ha viszont hozzájuthatnak a ketontestekhez, életben maradnak, és tovább tudnak működni.

Ezért kezdett Dr. Newport naponta két alkalommal, 3 evőkanál kókuszolajat adni a férjének, hogy garantálni tudja a ketontestek jelenlétét az agyban. Két hónapos kezelést követően Steve jobban kezdte érezni magát, boldogabb lett, még vicceket is mondott, többet kommunikált a környezetével.

Egy év múlva Steve teljesen újjászületett, felismerte a rokonokat, ismerősöket, barátokat, aktívabbá vált. A felesége szerint örvendetes, hogy a kókuszolajnak hála lelassult férje betegsége, úgyhogy minden cseppje megérte.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial