Blogolunk / Egészség

Arcüreggyulladás és orrfolyás kezelése 💪🏻

loading...

A hideg évszakban az orrdugulás problémája aktuálisabb, mint valaha. Gyakran előfordul, hogy valaki, aki alig érzi az akut légúti fertőzés első tüneteit, azonnal a gyógyszertárba rohan, hogy érösszehúzó orrcseppet vásároljon. De hatásuk idővel veszít hatékonyságából…

Ha nem tartja be az adagolást, paradox hatást érhet el: a gyógyszer minden egyes alkalmazása után a gyógyszer mindig duzzanatot okoz. E hatások elkerülése érdekében jobb, ha az érösszehúzó szerek használatát normál orrmosással helyettesítjük.

A mi éghajlati zónánkban ez az egyik legmegbízhatóbb módszer az orrfolyás, sőt az arcüreggyulladás elleni küzdelemre. A sóoldat segít kíméletesen eltávolítani a felgyülemlett nyálkát, csökkenti a duzzanatot és a kiválasztódó folyadék mennyiségét.

Ez az eljárás speciális eszközökkel elvégezhető egy fül-orr-gégészeti rendelőben, de az otthoni öblítés ugyanolyan hatékony, mint egy orvosi kezelés. Az orrfolyástól való megszabaduláshoz az orrot naponta legalább 3-4 alkalommal, étkezés után egy órával ki kell öblíteni. Ehhez vásárolhat kész megoldást a gyógyszertárban, vagy elkészítheti saját maga…

loading...

Orrmosás otthon

  • 0,5 l szűrt vagy ásványvíz
  • 1 teáskanál tengeri só vagy himalájai só

Melegítse fel a vizet 40 fokosra. Legyen óvatos, a túl forró víz traumatizálhatja az orrnyálkahártyát. Oldja fel a tengeri sót vagy a himalája sót a folyadékban.

Az orrát gyenge gyógynövényes főzetekkel is kiöblítheti. A legjobb a kamilla, az orbáncfű, az eukaliptusz, a körömvirág és a zsálya.

Fontos tudni, hogy az orröblítés ellenjavallt a következő állapotokban: akut középfülgyulladás, akut gennyes arcüreggyulladás, rendszeres orrvérzés, daganatok az orrmelléküregekben és intolerancia az oldatban használt összetevőkkel szemben.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial