Érdekesség / Lakás / Tippek

Emlékszel a trisóra? Nem is értem miért nem használjuk többet

loading...

A TRISÓ egy régen elfeledett csodaszer.

A trisó – nátrium-foszfát vagy trinátrium-foszfát. A foszforsav nátriummal alkotott sója, fehér színű, kristályos szerkezetű, legtöbbször por alakú kiszerelésben kapható anyag.  A vegyület leggyakoribb felhasználója a vegyipar és az élelmiszer ipar.  Magas tisztító és zsíroldó hatását használhatjuk ki a háztartásunkban.

Mai világunkban nagyon oda kell figyelni arra, milyen,és mennyi vegyszert használunk a konyhánkban, és a háztartásban. Ezt az olcsó szert minden háztartási, vagy vegyi boltban beszerezhetjük. Fél kilogrammos, fehér, kristályos finomított sóra emlékeztető, gyorsan oldódó mosószer.
Külön van zsíroldó , súroló, vízkőoldó, ablaktisztító, és mind aeroszolos amit ha kifújunk, mi is beszívunk belőle valamennyit, így rongáljuk az egészségünket, pedig vannak egyszerű, egészségre kevésbé ártalmas szerek.Ilyen a TRISÓ, amivel lemoshatjuk a tűzhelyet, a konyhaszekrényre ajtókra rakódó zsíros port, a hűtőt, és a mosogatót. Zsíros gyümölcsfoltos ruhákat TRISÓS vízbe áztatva sokkal kisebb fokozatú mosással is tisztára moshatjuk. Védjük egészségünket, ne használjunk ártalmas szereket, és ne terheljük a lefolyókba kerülve a környezetünket sem.

loading...

Háziasszonyok elmondásából kiderült, hogy első sorban mosógép és mosogatógép belső tisztítására valamint lefolyóvezetékek vízkőtelenítésére és zsírtalanítására  használják ezt a kereskedelmi forgalomban is olcsón (280-350 Ft.) beszerezhető vegyszert.  Esetleg kisebb, elzsírosodásból fakadó mosogató szifon dugulás elhárítására is alkalmas még.

Azonban, a már kialakult konkrét duguláselhárításra nem alkalmas, mivel a trisó nem rendelkezik azzal a fehérje lebontó és roncsoló képességgel mint a lúgok és savak. Ezért is hívják szelíd tisztítószernek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: aztbeszelik.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial