Blogolunk / Szépség / Tippek

Strandidőszak egyenlő napfoltok! Hogyan szabaduljunk meg a napfény okozta szeplőktől, foltoktól?

loading...

A napfény egyre erősödik, szervezetünknek, csontjainknak szükségük van a napsütésre, az így hasznosult D-vitaminra de káros sugarai ellen, a fedetlen bőrfelületeinket védeni kell. Ennek ellenére előfordul, hogy a téli időszakban, a sápadt bőrön halványuló szeplőink, napfoltjaink, a napfény hatására mégis felerősödnek és sötétednek. Mindezek elkerülése ellen, magas fényvédőkkel védekezhetünk és halványításukra az alábbi házi praktikákat használhatjuk.

Citromos maszk

A citromlé köztudottan halványítja a nap és öregedési foltokat. Készítsünk 3 evőkanál citromléből, 20 g élesztőből és 20 g búzakorpából maszkot. Ezt kenjük fel az érintett területre és hagyjuk hatni 20 percig majd az idő leteltével langyos vízzel öblítsük le.

Hagyma olajjal

A hagyma felszívja a pigmentfoltokat. Egyenlő részben keverjünk el vöröshagyma pépet olívaolajjal és egy héten keresztül ezt az olajat kenjünk egy pamutkorong segítségével a szeplős részekre.

Kökörcsin oldat

loading...

Egy teáskanál kökörcsint tegyünk egy csészébe és forrázzuk le. Hagyjuk kihűlni majd naponta lehetőség szerint 3x dörzsöljük be a szeplős, foltos területet vele.

Pitypangtej

A pitypang levágott szárából nyerhető a tej, mely nagyszerűen halványítja a szeplőket és ragyogóvá teszi a bőrt. Gyűjts pitypangot, vágd meg a szárát és nyerj ki belőle tejet, ezzel kend be a szeplőidet, hagyd, hogy felszívódjon majd mosd le.

Megjegyeznénk, hogy a szeplő divatos és szexi. Ha nem zavar, igazából nem is kell törődnöd vele! Másrészt minden törekvés ellenére, a nap által mindig felerősödnek, ezért a halványítás a nyári időszakban folyamatos kell, hogy legyen. Ha olyan esemény közeledik amikor, nyitott ruhában, szép sminkben szeretnél tündökölni, sötétbarna foltok nélkül, előtte mindenképp használd ezeket a trükköket.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial