Blogolunk / Egészség

Ez a 6 élelmiszer segít megelőzni a mellrákot! A legjobb megelőzés, amit ismerek..

A világon minden nyolcadik nő mellrákban szenved. Az okok, hogy egyes nők miért hajlamosak a betegségre, mások pedig miért nem, ma még nem ismertek.

Az emlőrák kialakulását befolyásoló fő tényezők: életkor, genetikai hajlam, menopauza utáni elhízás vagy túlsúly, mozgásszegény életmód, alkoholfogyasztás, késői szülés (35 éves kor után).

A korai stádiumban a betegség gyakran teljesen tünetmentes, és az első tünetek a duzzanat és a mell megjelenésének megváltozása lehet.

Az emlőrák megelőzése

Az vagy, amit megeszel! A komoly gyógyszeres védekezés mellett a hétköznapi élelmiszerek is segíthetnek a daganatok elleni küzdelemben.

6 ÉTEL AZ IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSÉRE

Alga
A tengeri gyomnövények gazdag jódforrások – és hiányuk a mellrák kialakulásának magas kockázatához vezet. Az algákban található klorofill erős rákellenes hatással bír. Próbáljon meg gyakrabban tengeri algát és jódban gazdag ételeket fogyasztani.

Szója
A szójatermékek, mint a tofu, a tempeh és a miso genisteint, egy növényi hormont tartalmaznak. A szójahús és a tej viszont nagyon alacsony genisztein-tartalommal rendelkezik, ezért ezeket az élelmiszereket kerülni kell az étrendben.

Hagyma és fokhagyma
A fokhagyma és a hagyma a legjobb rákellenes szerek közé tartozik. Kénkomponenseket és flavonoidokat tartalmaznak, amelyek lassítják a daganatok növekedését és erősítik az immunitást.

Gránátalma
A gránátalmafa gyümölcse óriási előnyökkel jár a női szervezet számára. Tanulmányok bizonyították, hogy az antioxidánsokban gazdag gránátalmalé segít meggátolni a rákos sejtek növekedését a mellben.

A gránátalma olyan anyagokat tartalmaz, amelyek blokkolják az ösztrogén szintézisét. Ha ez a hormon feleslegben van, rákos sejtek kialakulását váltja ki. Dobja fel étrendjét azzal, hogy gránátalmamagot ad a salátákhoz, és valódi gránátalmalevet iszik.

Kurkuma
Ez a sárga fűszer nagyon jót tesz a szervezetnek, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. A kurkuma fő összetevője a kurkumin, amely gátolja a rákos sejtek növekedését.

Tej és tejtermékek
A tej és a tejtermékek kulcsfontosságúak a D-vitamin- és kalciumbevitel szempontjából. Ha pedig naponta 12 percet töltesz a napon, 50%-kal csökkentheted a mellrák kialakulásának kockázatát.

Emlékezz erre a 6 természetes gyógyító ételre, építsd be őket az étrendedbe, és jó eséllyel megelőzheted a mellrákot!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial