Blogolunk / Érdekesség / Tippek

Gyerekjáték! A legjobb vegyszermentes tisztítási tippek!

A gyerekjátékok tisztítása kényes feladat, mert nem használhatunk vegyi anyagokat. A gyerekek hajlamosak mindent a szájukba venni, ezért kerülni kell a mérgező anyagokat. Viszont időnként muszáj megtisztítanunk a játékaikat a baktériumok és fertőzések elkerülése érdekében. Mutatunk néhány természetes és vegyszermentes megoldást, amelyek segíthetnek.

Az ecet és a szódabikarbóna jó barátok, a gyerekholmiknál is alkalmazhatók, nem mérgezők és természetesek, ha a tisztításról van szó. Használhatja őket a mosógépben a kitömött játékok mosásához. Szórjuk meg őket szódabikarbónával és adjunk hozzá 3 kupaknyi fehér ecetet, majd szokásos módon mossuk ki őket. A mosás okozta károsodás elkerülésére tegyük a játékokat mosó zsákba vagy párnahuzatba.

A fertőtlenítéshez hozzáadhat néhány csepp teafa és levendula olajat, mert antibakteriálisak, gombaellenesek és antimikrobiálisak miközben kellemes illatot is adnak.

Egy másik fertőtlenítési tipp, ha 24 órára bezsákolva a fagyasztó tesszük a játékokat. Majd a napon levegőztetjük őket.

A citrom és az ecet is jó megoldás. Készítsünk házi tisztítószer egy kiürült, szórófejes flakonba. Hígítsunk fel néhány kupaknyi ecetet és citrom levet desztillált vízben, tehetünk citromszeleteket, citrus olajat is hozzá és ha szükséges, ezzel szórjuk be a felületet, majd törüljük szárazra.

A fából készült játékokhoz a viaszos bútorápoló helyett olíva olajat tudunk használni. Portalanítsa a felületeket majd olajos kendővel törölje át és papírtörlővel törölje szárazra.

Költségesebb, de hasznos megoldás, ha egy gőztisztítót vásárolunk, ami kiválóan alkalmas a baktériumok elpusztítására és a piszok eltávolítására. A hőkezelésnél jobb tisztító nincs.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial