Blogolunk / Egészség / Tippek

Fontos! Evés előtt figyeld meg, hogy milyen a színe a tojás sárgájának!!!

Észrevetted már gondolom, hogy nem mindig azonos színű a tojás sárgája? Kiderült, hogy ez valóban nagyon fontos.

Most szeretnénk megosztani veled ezeket a fontos információkat.

Mintegy 100 évvel ezelőtt, a tudósok felfedezték , hogy a tojás sárgájának a színe határozza meg a karotinoid tartalmat. Ezek az antioxidánsok, segítenek azoknak a vitaminoknak, amelyek felelősek a csontok kialakulásáért. Következésképpen minél erősebb a színe a tojássárgájának, annál egészségesebb és tápanyagokban gazdagabb.

ghdhgdjgfgjdj

A sárgájának a színe attól függ, hogy a csirkét mivel táplálták. Ha kizárólag a gabonával etették akkor halványsárga színű lesz. Ha a csirke étrendje tartalmazott kukoricát, növényeket, és a rovarokat, akkor a színe inkább narancsos lesz. Néhány nagy tojás gazdaság használja ezt a 15 színből álló színmintát a tojás minőségének besorolásához.

hkghklfghkdgjg

A skála meghatározza a tojás minőségét.

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb hasznos tápanyagot a világosabb narancssárga színű tojássárgája tartalmazza.

tjhfgjsfjdffg

Néha nagyon halvány színű a sárgája, ez inkább a téli időszakokra jellemző mert ilyenkor nem kapnak a csirkék olyan változatos étrendet mint a nyári hónapokban. De a legtöbb esetben, a halvány sárga szín azt jelzi, hogy egy alacsony minőségű tojással van dolgunk és nem megfelelően tartották és etették a csirkéket. Az ilyen tojás nem adja meg a szükséges mennyiségű egészséges tápanyagot a szervezetünknek.

Mindig győződj meg róla a hogy a legjobb minőségű tojást vásárold. Keress magadnak egy megbízható szállítót ahol tudod hogy jó körülmények között tartják a csirkéket.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial