Egészség / Tippek

7 ok, amiért érdemes gyömbérlével kezdeni a napot!

A gyömbér az egyik legnépszerűbb fűszer a világon, különösen az ázsiai országokban. A nyers gyömbért gyakran gyömbérgyökérnek is nevezik, pedig nem gyökér, hanem rizóma, azaz gyöktörzs. Előnyeit nemcsak fűszerként használva élvezhetjük, de a gyömbérlé rendszeres fogyasztásával is, különösen, ha reggel isszuk!

A gyömbérlé előnyei

1. Immunerősítés

Aki gyakran beteg és sokszor kapja el a náthát, immunerősítésre van szüksége. Bár erre való készítményeket a gyógyszertárban is vehetsz, a természetes immunerősítést semmi sem tudja felülmúlni. A gyömbérlé fogyasztása antibiotikus hatásokkal is jár, javítja a vérkeringést és az általános egészségi állapotot.

2. Rákmegelőzés

Sok vizsgálatban kimutatták, hogy a gyömbér hatékonyan harcol a rák ellen, különösen a petefészekrák ellen. Számos tanulmányban bizonyították, hogy a gyömbér képes elpusztítani a rákos sejteket a petefészekben.

3. Irritábilis bél szindróma esetén

A gyömbér enyhítheti a betegség tüneteit, akár préselt lé, akár tea formájában fogyasztjuk.

4. Alzheimer-kór ellen

A gyömbérgyökér mindennapos fogyasztása lelassítja az agysejtek pusztulását, ami általában a betegség előjele.

5. Étvágyra

A gyömbér egyszerre rendelkezik étvágyserkentő és étvágycsökkentő hatással. Segíti a gyomrot, hogy több savat termeljen. Étvágycsökkentőként elősegíti a fogyást azzal, hogy több zsírt éget és hosszabb időre eltelít.

6. A fáradt izmok számára

Erősítő edzés után bátran fogyassz gyömbért vagy gyömbérrel készült ételeket. A legjobban akkor működik, ha reggel éhgyomorra fogyasztod. A gyömbér segíti az izmok gyorsabb és jobb regenerálódását.

7. Vércukor szinten tartása

Egy ausztrál tanulmány szerint a gyömbér képes csökkenteni a magas vércukorszintet. A vércukor szinten tartása fontos, hiszen ha túl magas, elhízáshoz és az energiaszint csökkenéséhez is vezethet.

A gyömbér tehát fontos egészségvédő hatásokkal rendelkezik. Nemcsak préselt levét érdemes fogyasztani, de használjuk minél többet akár szárítva is az ételeinkhez!

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial