Blogolunk / Egészség

5 fontos ellenőrzés, amelyen minden nőnek át kell esnie az egészsége érdekében

loading...

A legjobb módja annak, hogy legyőzzünk bármilyen betegséget, ha nem hagyjuk, hogy előrehaladjon. Ha időben észreveszi az ember a tüneteket, nagyobb esélye van a gyógyulásra. Fontos, hogy egészségét és állapotát szoros felügyelet alatt tartsa, ne hagyja figyelmen kívül a teste által adott jelzéseket. Hadd mondjunk el tehát 6 fontos pontot, amit időről időre ellenőriznie kell, hogy biztos legyen az egészségében.

5 fontos ellenőrzés, amelyen minden nőnek át kell esnie

Derékbőség

Még ha nem is zavarja a túlsúly, ez nem jelenti azt, hogy nem kell ellenőrizni. A derékkörfogat nagyon fontos, mert a has körüli zsír a metabolikus szindróma tünete lehet, ami cukorbetegséghez, az erek érelmeszesedéséhez vezethet, ami viszont szív- és érrendszeri betegségekhez.

Ha a derékkörfogat meghaladja a 88 cm-t, az komolyabb ellenőrzésre ad okot. Saját magának érdemes 3-4 havonta megmérni a derekát, hogy megfigyelhesse a személyes változásokat.

Magasság

Egy másik tétel, ami furcsának tűnhet, de valójában nagy segítség lehet bizonyos problémák kiszűrésében. A magasságot évente egyszer érdemes megmérni. A magasság csökkenése a porckorongjaival és általában a gerincével kapcsolatos problémákra utalhat. Csontjai egészségének megőrzése érdekében mozogjon, és fogyasszon kalciumot az étrendjében.

Szívritmus

loading...

A túl gyakori pulzus akár szívproblémák, pajzsmirigyproblémák és természetesen különböző vérproblémák (vérszegénység) jele is lehet. Havonta egyszer ellenőrizze a pulzusát.

Ehhez a mutató- és középső ujját tegye a nyakára vagy a csuklójára, ahol a pulzusát figyelheti, és 15 másodpercig számolja a dobbanásokat. Ezt szorozza meg 4-gyel, és megkapja a pulzusszámát. A normális pulzusszám 60 és 100 között van.

Vérnyomás

Hacsak nincs olyan speciális diagnózisa, amely miatt a vérnyomása nem stabil, akkor is figyelnie kell azt. Ezt 1-2 hetente egyszer kell megtennie. A vérnyomásmérés előtt kerülje a koffeint, a dohányt, az alkoholtartalmú italokat és a testmozgást 30 percig. A mérés időpontjában a lehető legnormálisabb állapotnak kell lennie. Normális: a felső érték kevesebb, mint 130, az alsó pedig kevesebb, mint 80.

Bőr

Ez magában foglalja az anyajegyek vizsgálatát. Havonta egyszer vetkőzzön le, álljon egy teljes hosszúságú tükör elé, majd alaposan vizsgálja meg az összes anyajegyét, amely gyanús lehet: méret, sűrűség, szín, alak.

Ha egyértelműen atipikus anyajegyet vagy gyorsan növekvő új anyajegyet talál, az ok arra, hogy orvoshoz forduljon.

Ez volt az az 5 fontos ellenőrzés, amin minden nőnek át kell esnie. Amint olyan elváltozásokat észlel, amelyek nem sajátosak – azonnal menjen orvoshoz. Ez segíteni fog az egészsége megőrzésében!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszését és nem felejti el, hogy megossza a barátaival és családtagjaival is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial