Egészség

Az orosz “füvesasszony” azt mondja, hogy ezek a gyógynövények 1000-szer többet érnek, mint a gyógyszerek

Nincs olyan gyógynövény, amit az orosz Elena Fiodorovna Zaitseva ne ismerne, hiszen a nagy hírű természetgyógyász több mint 1100 féle különböző gyógynövényt katalogizált az évek folyamán, így tisztában van vele, hogy mi mindenre jók ezek a hasznos növények.

Nincs olyan gyógynövény, amit az orosz Elena Fiodorovna Zaitseva ne ismerne, hiszen a nagy hírű természetgyógyász több mint 1100 féle különböző gyógynövényt katalogizált az évek folyamán, így tisztában van vele, hogy mi mindenre jók ezek a hasznos növények.

Sőt, az asszony még orvosokat, kórházi ápolókat is oktat, megtanítva nekik, hogy a természet patikájából milyen hatékony gyógymódokat lehet elkészíteni.

Most lássuk, melyek a legnépszerűbb és leghatékonyabb gyógynövények, Elena szerint!

1. A tarackbúza gyökere

Ez a gyógynövény szinte minden kertben előfordul, sokszor gyomként tekintenek rá, pedig remek gyógyhatással rendelkezik, nem is csoda, hogy a legtöbb háziállat is előszeretettel rágja le. A növény gyökeréből készült főzettel enyhíthetők az ödémák, a húgyúti problémák, segít megakadályozni a vesekő kialakulását, de véd a bélbántalmaktól, a tüdőbetegségektől, a magas vérnyomástól, valamint enyhíti az ízületi panaszokat is.

2. A gyermekláncfű gyökere

A gyökérből készült főzet fogyasztásával csökkentheted a vérszegénység kialakulásának esélyét, valamint a gyomor- és májrákot, a pajzsmirigy-gyulladást és az ízületi fájdalmakat is segít megelőzni.

3. Közönséges bojtorján gyökér

Elena Fiodorovna szerint a bojtorján gyökeréből készült tea, vagy kivonat, remekül enyhíti a rákban szenvedők panaszait, de jót tesz a cukorbetegeknek, enyhíti a légúti panaszokat, szabályozza a vérkeringést, így védve a szervezetet a keringési betegségektől. A bojtorján gyökereiből készült teával 2-3 hónap múlva megszabadulhatsz a Hepatitis C betegségtől.

Lássuk még mire jó!

  • elűzi a vesekövet
  • enyhíti az ekcémát
  • enyhíti a gyomorfekély tüneteit
  • enyhíti az égési sérüléseket

Elena szerint tavasszal kell kiásni a bojtorján gyökerét, majd alaposan meg kell mosni, utána megszárítani, és ledarálni. A főzethez szükséged lesz két bögre lobogó, forró vízre, amelybe egy kiskanál gyökérdarát kell bele tenni, főzd 10 percig, majd hagyd állni 2 órát. Utána szűrd le és étkezések előtt 15 perccel egy fél pohárnyi teát kell meginni.

Érdemes egyik héten a bojtorján gyökér teát inni, a másik héten készítsd el ugyanezt a főzetet a gyermekláncfű gyökeréből, majd azt követően héten a tarackbúza gyökeréből. Érdemes egy hét eltelte után 5 nap szünetet tartani, majd utána alkalmazd a következő gyógymódot, így megelőzve a függőség kialakulását.

Hasznos volt? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Forrás: tudasfaja.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial