Érdekesség

Édeset, savanyút, vagy valami zsírosat kívánsz? Megtudhatod milyen betegségre utal!

Kívánsz valamilyen ételt, édeset, zsírosat, vagy tésztaféléket? Ez akár betegségre is utalhat! Ha csak időnként kívánsz valamilyen ételt, akkor valószínűleg csak az adott ízre vágysz.

Édesség iránti vágy
A csokoládé iránti vágy magnéziumhiányra és kimerültségre utalhat. Sokan azt hiszik, hogy csak a nők kívánják a csokoládét, pedig a férfiakra is jellemző. Mikor megkívánjuk, együnk magas kakaótartalmú csokoládét, ez jót tesz a szívnek és nem is hizlal.

A húst kívánod
Ha nem csak az ízére vágysz, akkor protein hiányod van, ami fizikai megterhelés esetén érthető.

Tésztaételeket, kenyeret kívánsz
Lehangoltságra, depresszióra utalhat. A szénhidrátok szerotonint szabadítanak fel a szervezetben, ami csökkenti a fájdalmakat és javítja a hangulatot.

Olajos magvakat kívánsz
Ha mogyorót, pisztáciát, vagy más olajos magvakat kívánsz, a bennük lévő zsírsavakra vágyik a tested. Akár koleszterin, vagy szívproblémákra is utalhat.

Savanyú ízeket kívánsz
Savanyú uborka, vagy citrom, mindegy csak savanyú legyen. Gyomorproblémákra utalhat. Akik túl sok alkoholt fogyasztanak, ugyancsak kívánják a savanyú ízeket, náluk ez komoly gyomorbetegségre is utalhat.

Sós ízeket kívánsz
A sóhiányra utal, izzadás közben is sót veszítünk, így ez nyáron, vagy aktív mozgás után érthető. Fogyasszunk sós ételeket, de csak mértékkel.

ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial