Egészség

Ez történik a szervezeteddel, miközben rózsaszín himalájai sót eszel

loading...

Képzeld el, hogy mindenki ott ül a családi ünnepi asztalnál. A legjobb porcelán mellett gondosan hajtogatva a legfinomabb selyemszalvéta, mellettük a kristálypoharak csillognak. A tálakon roskadásig sorakoznak a finomságok. Aztán a nagyi a sóért nyúl, majd döbbenetében felkiált: “Miért rózsaszín a só?!” Ó, nagyika, ez rózsaszín himalájai só és egyszerűen csodálatos!

Eredete

A Himalája hegyvonulat Ázsián át húzódik, Kínán, Nepálon, Mianmaron, Pakisztánon, Bhutánon, Afganisztánon és Indián keresztül. A legtöbben nevét a Mount Everesttel, a világ legmagasabb pontjával kapcsolják össze, pedig fűződik hozzá még egy fontos dolog: a só.

Egyszer régen – több száz millió évvel ezelőtt – a tengeri sóágyak kikristályosodtak és láva borította őket. Ma a Himalája mélyén találhatók. Tiszta környezetben, egész évvel hóval és jéggel körülvéve a láva is védte a sót a modern világ szennyezésétől. Ezért tartják a himalájait a világ legtisztább sójának. Napjainkban kézzel bányásszák és innen szállítják a piacokra.

Miért rózsaszín?

A rózsaszín, a piros és a fehér számos árnyalatát felvonultatja a só. Ezek a változatos színek jelzik gazdag és változatos ásványi anyag és vastartalmát.

Előnyök

Ugyanúgy, ahogyan a tápanyagok természetes módon megtalálhatók a zöldségekben és a gyümölcsökben, ez a só is természetesen foglalja magába az ásványokat.

Jód: A himalájai só természetes módon tartalmazza, ezért nincs szükség utólagos hozzáadására

Kevesebb nátrium adagonként:  A himalájai sót ugyanazok az összetevők alkotják, mint az asztali sót, de kristályszerkezete nagyobb és tömegét tekintve ez a só ¼ teáskanálnyi adagban kevesebb nátriumot tartalmaz

Több mint 80 ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz: A himalájai só ásványi anyagokkal teli kristály, ami a Föld mélyén formálódott. Benne 85,6% nátrium-klorid, 14,38% egyéb nyomelem található, köztük szulfát, magnézium, kálcium, kálium, bikarbonát, bróm, stroncium és fluorid.

Ezen ásványi anyagoknak köszönhetően a himalájai só képes:

 • elektrolit egyensúlyt teremteni
 • növelni a hidratációt
 • szabályozni a sejteken kívüli és belüli víztartalmat
 • kiegyensúlyozni a kémhatást (lúgos-savas arányt), csökkenteni a savas refluxot
 • megelőzni az izomgörcsöket
 • támogatni a megfelelő anyagcserét
 • erősíteni a csontokat
 • csökkenteni a vérnyomást
 • fokozni a tápanyagok felszívódását
 • javítani a vérkeringést
 • feloldani és eltávolítani a lerakódott méreganyagokat

Úgy tartják, hogy jó hatással van még a libidóra, hatékonyan csökkenti az öregedés jeleit, eltávolítja a testből a nehézfémeket.

Rózsaszín só vagy tengeri só?

loading...

Bár a rózsaszín só a hegyekből származik, gyakorlatilag az is tengeri só. Valamennyi só a sós vizekből származik – tengerből, óceánból vagy sós vizű tavakból. Ugyanakkor a himalájai sóról azt mondják, a legtisztább fajtája a tengeri sóknak.

Miért rosszabb az asztali só?

A finomított sóból a nátrium-kloridon kívül valamennyi ásványi anyag hiányzik. De a nátrium-klorid is kémiailag tisztított, fehérített és szükségtelenül magas hőmérsékletre hevített.

Ezenkívül csomósodást gátló szerekkel kezelik, melyek meggátolják, hogy a só vízzel keveredjen a sótároló tartályokban. Ezek az összetevők azt is megakadályozzák, hogy a só a szervezetünkben feloldódjon, így lerakódik a szövetekben, szervekben, számos egészségi problémát okozva ezzel.

Végül pedig a jód, amit hozzáadnak a sóhoz, általában szintetikus, amit szervezetünk nem tud megfelelően feldolgozni.

A rózsaszín só számos felhasználási módja

Főzéshez és gyógyításhoz: használat előtt daráljuk le vagy őröljük meg, mint bármilyen másik sót.

Sótégla: használhatjuk tálak helyett, sós felszíne finom ízt az ételeknek. Ha lehűtjük, dekoratívan szervírozhatunk rajta gyümölcsöket, sushit, zöldséget vagy sajtokat. Ha fagyasztjuk, ideális jeges desszertekhez, parfékhoz. Felmelegítve párolhatunk rajta zöldséget, garnélarákot, halfilét, de akár tojást is süthetünk rajta. A tömör sótömbök nagyszerűen vezetik a hőt, tökéletes hőelosztásuk van. A himalájai só természetes kórokozóellenes hatással rendelkezik, ezért elég egyszerűen leöblíteni vagy letörölni a felületét.

Dekoráció: dekorkristályként is használhatjuk vagy ételeket díszíthetünk vele

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial