Egészség / Tippek

Elképesztő: ezt tettem, és könnyedén megszabadultam a fülzsírtól

loading...

A fülzsír a belső fülben képződő védőanyagunk. Felvértezi a hallójáratot a baktériumok ellen és más piszkoktól is védi, amelyek bajt okozhatnak.

Ezen kívül, a fülzsír egy természetes kenőanyag is. De amikor túl sok termelődik belőle, és nem ürül ki rendesen, már több bajt hoz, mint hasznot, mint például; viszketés, vertigo, süketség.

Ezért rendszeresen meg kell szabadulni a felesleges fülzsírtól.

Mi okozza a túl sok zsírt a fülben?

Mielőtt arról döntünk, hogyan lehet kipucolni a felesleges fülzsírt házilag, fontos tudni, hogy mi okozza a túlzott fülzsír megjelenését. Ez az elzáródás általában akkor tapasztalható, ha sokszor fültisztító pálcikával piszkálod a füled. A pálcikával sokszor egyre beljebbkerül a fülzsír a hallójáratba.

Ha szoktál füldugót vagy fejhallgatót használni, valószínűbb a túlzott fülzsír megjelenése.

Ha túl sok fülzsír van a fülben, akkor ezek a tünetek jelentkeznek:

  • Viszkető hallójárat
  • Úgy érzed, mintha a füled eldugult volna
  • Szédülsz
  • cseng a füled
  • rosszul hallasz

Otthoni módok a fülzsír hatékony eltávolítására:

Ne használj fültisztító pálcikát vagy más törlőkendőt.

SÓS VÍZ

loading...

Oldj egy fel teáskanál sót ½ pohár vízben. Tegyél bele egy vattát és cseppents keveset a füledbe. Utána hajtsd félre a fejed, hogy be tudjon folyni a hallójáratba. Pár perc után engedd kifolyni a folyadékot.

HIDROGÉN-PEROXID

Keverj össze 1-1 arányban hidrogén-peroxidot vízzel. Ellenőrizd, hogy a hidrogén-peroxid a kereskedelemben kapható 3% -os. Majd a sóoldathoz hasonlóan alkalmazd.

GLICERIN

A glicerin egy természetes szer, amely segít kiszedni a fülzsírt. Tegyél négy cseppet mindkét fülbe, naponta háromszor a legjobb eredmény érdekében.

ECET ÉS ALKOHOL

Keverj össze egyenlő arányban ecetet és alkoholt. Majd ugyanúgy járj el min a sóoldatnál.

OLAJ

Az olívaolaj a másik ó szer, amely segít kiszedni a fülzsírt és megkönnyíti annak eltávolítását. Tegyél két vagy három csepp olívaolajat az érintett füledbe lefekvés előtt, és próbálj meg aludni a másik oldalon. Ismételd meg három vagy négy éjszaka egymás után.

Ha szeretnél az oldal fejlődéséhez és sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog.hu
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial