Egészség / Érdekesség

5 toxikus kínai termék, amit te is fogyasztasz és nem is tudod, hogy mérgező!

 

Kínában nem csak az elektronikai dolgokat és a ruhákat gyártják, hanem az élelmiszereket is. Rengeteg termék van amiről nem is tudjuk, hogy kínai, így bátran megvesszük. Megmutatjuk azt az 5 terméket, amit nem érdemes megvásárolnod, ha azt látod a tasakján, hogy Kínában készült.

Műanyag rizs

Ez a rizs valójában hamisítvány, burgonyából és kémiai adalékanyagokból készítik, amelyeket az autógumik előállításához is használnak. A hamis rizst úgy ismerheted fel, hogy tovább kell főzni, mint általában és még így is kemény marad. Nem érdemes enni belőle, mert káros lehet az egészségre!

img_3995

Szemes bors

Egyes kínai gyártók a fekete borshoz sarat és földet kevernek, mivel így nagyobb mennyiséget érnek el. A bors erős illata miatt nem lehet észrevenni ha a terméket feldúsították.

img_3996

Tőkehal

A tőkehal több mint felét Kínából hozzák, ezeket azonban olyan tápokkal etetik, miközben nevelik őket, amelyek károsak lehetnek az egészségre.

img_3997

Almalé

A kínai almalében több kémiai anyag lehet. A kínaiak óriási mennyiségű almalevet gyártanak és terjesztik világszerte, de mivel rengeteg kémiai anyag található benne, jobb ha elkerülöd.

img_3998

Fokhagyma

A kínai fokhagyma vegyszerekkel van befújva, hogy tovább elálljon, tehát káros lehet az egészségre.

img_3999

Mindig nézd meg, honnan származik a termék amit megvásároltál!

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial