Egészség / Tippek

Egy pohár kurkuma lé annyit érhet, mintha 60 percet tornáznál!

loading...

A konyhából jól ismert fűszer nem csupán ízesítésre használható. A kurkuma szuperélelmiszer, mely számos pozitív hatással rendelkezik, kezdve antibiotikus tulajdonságaitól az agyserkentésen át az egyes ráktípusok elleni harcig. Egy tanulmány szerint azonban még ezeken kívül is van egy fantasztikus hatása: a kurkuma olyan mértékben képes javítani a szív- és érrendszer egészségét, mint a mozgás!

A kurkuma és a szív- és érrendszer

Egy Amerikában publikált tanulmányban azt állítják, hogy a kurkuma kivonat akár 56%-kal csökkenti a szívroham kockázatát. Ez a tanulmány alátámasztja egy korábbi, 2012-ben készült eredményeit, mi szerint a kurkuma fűszerként való fogyasztása vagy táplálkékkiegészítő formájában történő szedése a szív egészségi állapotának javításában éppen olyan hatékony, mint az aerobic gyakorlatok. Csak képzeld el, hogy egy csipet kurkuma és annak szívre gyakorolt hatása felér fél óra tempós sétával vagy kocogással. Ha elsősorban azért mozogsz, hogy javítsd egészségi állapotodat, talán pont erre vártál!

Kurkuma, a varázslatos összetevő

A kurkuma fantasztikus hatásai elsősorban a kurkumin nevű polifenolnak köszönhető. Ez nemcsak a fűszer színét adja, de aktív hatóanyagként javítja az érrendszer állapotát, főként a menopauzán átesett nőknél. Egy nőnél ebben az időszakban könnyen kialakulnak a szívproblémák és komollyá is válhatnak.

Így fordítsd előnyödre a kurkuma szív- és érrendszert támogató hatásait!

loading...

Néhány fontos tudnivaló, ha úgy döntesz, felhasználod a kurkuma egészségvédő hatásait:

  • Kutatások szerint napi 150 mg kurkuma kivonat (megfelel 25 mg kurkuminnak) 8 héten át napi rendszerességgel történő fogyasztása javítja a szív állapotát.
  • A kurkumin tartalom a kurkuma őrleményben, amit a boltokban megvásárolhatunk csekély, mindössze 2% körüli.
  • Hogy minél intenzívebben fejtse ki hatását, naponta egy teáskanál kurkumát fogyassz el vagy szedj kurkuma kapszulát!
  • Az ételeidet szórd meg egy csipetnyi kurkumával, igyál kurkuma levet vagy tedd a fűszert a teádba, hogy minél több előnyét élvezhesd.

Bár a kurkuma hatékonyan támogatja a szív és az erek egészségét, nem szabad pusztán a fűszerre hagyatkoznod és megfeledkezned a mozgás fontosságáról. Még ennek a tanulmánynak a szerzői is egyetértenek azzal, hogy a fizikai aktivitást semmi sem pótolhatja, nem számít mennyi étrendkiegészítőt szedünk vagy mennyi kurkumát fogyasztunk.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial