Egészség / Tippek

Egy evőkanál olívaolaj minden reggel és ezek a hihetetlen dolgok fognak történni veled is

loading...

Elterjedt nézet, hogy az ételeink az orvosságaink is lehetnek. Minden, amit megeszünk szervezetünk előnyére kell, hogy váljon. Az olívaolaj segítségével megőrizhetjük egészségünket. Hisszük vagy sem, egy átlagos görög évente több mint 20 liter olívaolajat fogyaszt el, míg egy amerikai csupán 2 litert. Óriási különbség!

Az egyszeresen telítetlen zsírsavak egyik legjobb forrásaként az olívaolajat sokan valóságos csodának tartják.

Egészségre gyakorolt előnyeiről mindig is híres volt, de a legújabb tanulmányok szerint még hatásosabb, mint ahogy azt eddig hittük.
Egyetlen evőkanál oílvaolaj már védelmet nyújthat a rákkal szemben. Egyik összetevője lelassítja a mellrákos tumor növekedését. Új kutatások eredményei szerint tartalmaz egy olyan hatóanyagot, ami gátolja a rákos sejtek növekedéséhez szükséges fehérjéket. Emellett védi a DNS-t a rákos sejtek okozta károsodástól.

Az extra szűz olívaolaj csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát

Egy tanulmány fényt derített rá, hogy az olívaolaj egyik összetevője, az oleochantal időnként kötődik toxikus fehérjékhez és elzárja a hippokampusz szinapszisát. Ez az első jele az Alzheimer-kór kialakulásának és a kór az agynak ezt a részét befolyásolja.

Az extra szűz olívaolaj erősíti az immunrendszert és védi a szívet

loading...

Mivel tele van antioxidánsokkal, az olívaolaj védi szervezetünket a fertőzésektől. A benne lévő fitofenolok a szívet is óvják és javítják a koleszterinszintet. Egy tanulmányban bebizonyították, hogy akik olívaolajjal főznek, azoknak 41%-kal kisebb az esélyük a stroke-ra.

Az extra szűz olívaolaj harcol a gyulladások és a fájdalom ellen

Sok márka forgalmaz olyan olívaolajat, ami enyhítheti a fájdalmat és a gyulladásokat, mindig olyat válasszunk, aminek színe mélyzöld.

Az extra szűz olívaolaj segít a fogyásban

Minél több olívaolajat iszunk, annál többet fogyunk. Az olívaolajban végbemenő oxidáció eredményeként fokozódik a zsírégetés a szervezetben.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: bidista.com
Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial