Blogolunk / Egészség

HOGYAN VÁLTOZTATHATJA MEG AZ ÉLETÉT EGY HAGYMA A ZOKNIBAN

loading...

E cikk után zokniban fognak elaludni, hagymával a lábukon. Nem hiszi el?

A hagyományos kínai orvoslásban létezik a “meridiánok” fogalma – ezek azok a csatornák, amelyeken keresztül a chi energia kering a testben. Az akupunktúrában éppen ezeket a külső meridiánokat stimulálják, de van belső is. Mivel ezek a meridiánok a belső szervekkel is kapcsolatban állnak, a betegségek kezelésére is felhasználhatók.

A talpon mintegy 7000 idegvégződés található, amelyek a kínai elmélet szerint a test szinte valamennyi belső szervével kapcsolatban állnak. Az egyetlen probléma az, hogy az ezeken a meridiánokon keresztül küldött energia passzívvá válik, mivel az emberek manapság állandóan cipőt viselnek. A meridiánokat tehát megfelelően kell stimulálni, és ennek legjobb módja vagy a “földelés”, amikor mezítláb állunk a csupasz talajon, vagy egy hagyományos talp masszázs.

loading...

Ezután a kínai gyógyítók azt tanácsolják, hogy vágjunk fel egy hagymát karikákra (használhatunk fokhagymát is), tegyük a hagymaszeleteket vastag zoknikba, és úgy húzzuk fel, hogy a karikák a lábakhoz nyomódjanak. És így feküdjön le aludni. Amellett, hogy stimulálja a meridiánokat, hogy a chi energia jobban áramolhasson a fáradt májba, ez a kezelés elpusztítja a bőr felszínén lévő baktériumokat és csírákat, a foszforsav pedig bejut a véráramba, és segít megtisztítani azt.

Érdekes módon a kínai energiamese nélküli hagyma éjszakai zokniba rakását népi gyógyászaink is javasolják. Azonban nem a meridiánok tisztítására, hanem megfázás ellen.

A módszer alkalmazásának előnyei a következők:

  1. Képes lesz rá, hogy megtisztítsa a vérét. A hagymában lévő foszforsav ezt teszi.
  2. Minden káros baktérium és csíra kíméletlenül elpusztul.
  3. A repedezett sarok gyógyítására . Csak reszelje le a hagymát egy durva reszelőn. Néhány órán belül gyógyulás következik be.
  4. A lába nem fog többé kellemetlen szagot árasztani.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial