Lakás / Tippek

Hogyan szabadulhatunk meg a házban élő hangyáktól?

A nyár élvezetét néha megkeseríti egy kellemetlen jelenség, a rovarok. Az emberek többségébe ágyazódott egyfajta ösztönös félelem, illetve undor a rovarokkal szemben. És nem hiába: az evolúció során egyértelműen megtudtuk, hogy a rovarok csípnek, fertőzéseket terjesztenek és nem utolsósorban jelenlétükkor hamarabb megromlik az étel.

Az emberiség azonban életvitelével magához vonzza a rovarokat, vegyük például a hangyákat. A mosatlan, piszkos edények, a padlón és az asztalon lévő morzsák, a több napja kiürítetlen szemetesvödör, mind-mind az ígéret földjét jelentik ezeknek az apró rovaroknak.

Hogyan szabadulhatunk meg a hangyáktól mindörökre?

A hangyainvázióval gyakran találkozhatunk nyáron. A házi hangyák nem jelentenek veszélyt az emberekre, bár kétségkívül zavaró a jelenlétük. A leginkább kellemetlen dolog az, hogy a kicsi, hívatlan vendégek befészkelnek a mi lakóhelyünkbe, a bútorok és konyhai eszközök mentén mászkálnak, a cukortartóban előszeretettel falatoznak, és úgy általában minden tekintetben felborítják jelenlétükkel a mindennapjainkat.

Egy leleményes nyugdíjas azonban tudja, hogyan lehet megszabadulni a házi hangyáktól mindörökre, káros kémiai készítmények nélkül, a gyermekek és a háziállatok számára is biztonságos módszerekkel.

Olga Pavlovna titka a hangyák elleni harcban a szegfűszegolaj. „Mindig van otthon szegfűszegből készült illóolaj. Mindig magammal viszem az útra is, mert riasztja a szúnyogokat. És most már meggyőződtem arról is, hogy a hangyák is félnek a szegfűszegolajtól!” – osztja meg tapasztalatait a bölcs hölgy. Mindössze néhány csepp illatos olajat cseppentett a szoba minden sarkába, és a hangyák azonnal eltűntek!

A ház nagy területeinek lefedésére készítsünk egy speciális szegfűszeges keveréket. Szükségünk lesz egy pohár meleg vízre és 5-6 csepp szegfűszeg-illóolajra. Alaposan keverjük össze az oldatot, majd puha ronggyal töröljük át a padlót minden szobában.

Ezzel az egyszerű módszerrel a rovarok távol tarthatóak, és kevesebb mint egy nap alatt eltűnnek a házból. Azért történhet meg mindez, mert a hangyák nem tűrik a fenolt, egy, a szegfűszegolajban található mérgező anyagot. A rovarok elpusztításához elég már egy kis mennyiségű ilyen keverék is. Nem kell azonban aggódni, az egyéb állatok és az emberek számára ez az anyag teljesen veszélytelen.

Készíthetünk az illóolaj felhasználásával könnyebben használható spray-t is, ezzel sokkal gyorsabban avatkozhatunk be, ha megjelennének a hangyák, illetve magunkkal vihetjük bárhová. Bizonyított, hogy a szegfűszegolaj hatékonyan riasztja a kullancsokat is! A spray elkészítéshez öntsünk egy pohár vízhez 1 evőkanál szegfűszeg-illóolajat, illetve gólyaorr-illóolajat, továbbá 1 evőkanál alkoholt, öntsük egy olyan flakonba, amelyen van szórófej. Fontos, hogy használat előtt alaposan rázzuk fel!

Ezzel a szerrel a hangyák járta területeket háromnaponta egyszer fújjuk be. A hangyák hamarosan el fogják hagyni a számukra elviselhetetlen szagú területet. Azt a keveréket kullancsriasztóként is alkalmazhatjuk, permetezzük be ruhánkat, és bőrünket vele. Egyébként nem csak az emberek, de háziállataink számára is megfelelő védelmet biztosít ez a szer a veszélyes paraziták ellen.

A következő videóban Olga Pavlovna bemutatja, hogyan lehet megszabadulni a házi hangyáktól örökre.

Érdemes megjegyezni még azt is, hogy a szegfűszegolaj jó hatással van az egészségre, aromája jótékonyan befolyásolja az immunitást és erősíti a testet. Anti-vírusellenes és antibakteriális szerként használják a megfázás és a fertőzések kezelésére is.

Ne hagyjunk semmilyen esélyt a kellemetlen rovarok számára!

És nálad vannak hangyák a lakásban? Milyen módszerekkel távolítottad el őket a leghatékonyabban? Oszd meg velünk tapasztalataidat a kommentrovatban! Ne feledd el megosztani azt a hasznos cikket barátaiddal, ismerőseiddel sem!

Forrás: bidista.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial