Blogolunk / Egészség

A fagyasztott citrom hihetetlen mértékű egészségügyi előnyökkel bír a szervezet számára

A citromot elsősorban a héj miatt fagyasztják le. Felolvasztva a héja puhább és könnyebben fogyasztható.

A legtöbb gyümölcshöz hasonlóan a citromhéj is tele van tápanyagokkal, amelyek segítenek a koleszterinszint szabályozásában, az immunrendszer erősítésében és a rák megelőzésében. Antimikrobiális, gombaellenes és antibakteriális anyagokat is tartalmaz.

A citrom rendszeres fogyasztása pozitív változásokat eredményez a szervezetben.

Soroljuk fel fő előnyeit:

  • csökkenti a stroke kockázatát;
  • megelőzni a rákot;
  • erősíti az immunrendszert;
  • gyulladások kezelése és megelőzése;
  • antibakteriális hatás;
  • az asztmás tünetek enyhítése;
  • a depresszió és a szorongás leküzdése;
  • tisztítja a vesét és a májat.

Tanulmányok azt is kimutatták, hogy a citromhéj több mint egy tucat különböző ráktípus elleni küzdelemben hatékony, és talán jobban működik, mint a hagyományos kemoterápiás és sugárkezelések.

Egyszerűen adjon fagyasztott citromot a héjával együtt a turmixához, érezhető terápiás és megelőző hatása lesz az italának!

Hogyan készítsünk citromos jeget

1) Öblítsük le a citromot folyó hideg víz alatt, és töröljük szárazra.
2) A fertőtlenítéshez mártsuk egy percre almaecetbe.
3) Tegyük a fagyasztóba 12 órára (egy éjszakára).
4) Reggel reszelje le az egész fagyasztott citromot – a gyümölcshússal, a héjjal és a magokkal együtt.
5) Az így kapott keveréket tegye szét egy jégkockatartóba, és tegye a fagyasztóba.

Használjon fagyasztott citromos jégkockát, amikor csak eszébe jut, és élvezze ennek a természetes gyógymódnak az előnyeit!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial