Blogolunk / Egészség

Csak egy maréknyit dobok egy tálba, és belemártom a lábam, egy óra múlva élvezem a szuper hatást

loading...

Jól esik egy meleg fürdőben áztatni magam egy nehéz nap után. A víz enyhíti a fáradtságot és a fájdalmat, és lemossa a szennyeződéseket. A hatás fokozásához hozzáadhatja kedvenc illóolaját vagy egyszerűen csak egy különleges habfürdőt. De a leghatékonyabb és legidőtállóbb az angol fürdősó.

A szerkesztők úgy döntöttek, hogy utánajárnak a híres angol fürdősó tulajdonságainak.

Angol fürdősó

Az Epsom só, ahogy az angol fürdősót is nevezik, egy természetes ásványi vegyület. Fő összetevője a magnézium-szulfát, amely kiváló gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Az angol fürdősót széles körben használják a kozmetológiában és a gyógyászatban. Enyhíti a testmozgás utáni fájdalmat és javítja a közérzetet.

Az angol sóval való fürdőzés edzés után lehetővé teszi a megnyúlt izmok regenerálódását és az egész test feszességének helyreállítását. Emellett jó hangulatba hoz, és jó érzéssel tölti el az edzés után. Az epsomsós fürdők sportsérülések és műtétek után is ajánlottak.

Az angol só fő összetevője, a magnézium számos jótékony hatással van szervezetünkre. Ez a só regeneráló és helyreállító tulajdonságai mellett kiváló hatással van testünk izom-, ideg-, csont- és ízületi rendszerére.

Emellett az Epsom só kiváló antioxidánsként és méregtelenítőként is működik. Az epsomsó mérgezés esetén eltávolítja a méreganyagokat a szervezetünkből, és segít szabályozni az anyagcserét.

loading...

Az epsomsó tulajdonságai

Az epsomsó kiváló antimikrobiális és gombaellenes szer. Ha kellemetlen lábszagot tapasztalunk, az Epsom-sóval való fürdés segít a probléma orvoslásában. Segít, hogy végleg elfelejtse a szagot. A lába bőre pedig sima és puha lesz, anélkül, hogy bonyolult szalonkezelésekre lenne szükség.

Ráadásul ez az eljárás sokkal gazdaságosabb, és számos további előnnyel jár. Mindössze annyit kell tennie, hogy körülbelül 20 percre egy kád sóba mártja a lábát. Az eljárást egy héten keresztül minden nap meg kell ismételni.

Az Epsom-só használatával kapcsolatos kutatások még ma is folynak. Ez a termék a mai napig kevéssé tanulmányozott a klinikai kutatások terén. De az a tény, hogy ez a termék univerzális megoldást jelent számos problémára, továbbra is tagadhatatlan.

A tudósok számos országban most azt vitatják, hogy a termék felhasználható-e egy étrend-kiegészítő alapjaként a felesleges kilók leadására. Ezt a módszert még nem lehet értékelni, mivel még mindig kevés tanulmány és tény áll rendelkezésre. A már elvégzett kísérletek pedig nagyon vegyes eredményeket hoztak.

Mindazonáltal az Epsom só ismerete elegendő ahhoz, hogy megbirkózzon sok mindennapi problémával. És nők milliói használják világszerte az Epsom-sót minden nap egy nehéz munkanap után, hogy enyhítsék a lábdagadást vagy egyszerűen csak lazítsanak.

Ossza meg a hozzászólásokban, ha hasznos volt ez az információ az Ön számára és, hogy hogyan használja az angol sót az életében.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial