Blogolunk / Egészség

Csak egy korty ebből az italból, és elfelejti az ízületi fájdalmakat

Csodálatos orvosság!

A hát-, láb- és ízületi fájdalmak sokkal nehezebbé és kényelmetlenebbé tehetik a mindennapi életet.

A kutatások kimutatták, hogy a krónikus fájdalmat – gyakran fibromyalgiában – központi szenzibilizáció okozhatja, amikor a gerincvelőben lévő idegsejtek gyulladás vagy sejtkárosodás következtében érzékennyé válnak. Az élelmiszerekben található bizonyos vegyi anyagok kiválthatják az érzékenységet fokozó neurotranszmitterek felszabadulását, ami arra utal, hogy az étrend fontos szerepet játszik a krónikus fájdalom szabályozásában.

A krónikus fájdalommal élőknek tudniuk kell:

Csökkentse a cukorbevitelt, amennyire csak lehetséges, mivel az emelkedett inzulinszint súlyosbíthatja a fájdalmat. Fogyasszon friss, tartósítószerek és adalékanyagok nélküli élelmiszereket. Kerülje a koffeint. Kerülje a nadragulyás zöldségeket. Kerülje a transzzsírokat és a sült ételeket. Használja az élesztőt takarékosan. Kerülje a pasztőrözött tejtermékeket. Csökkentse a szénhidrátokat. Kerülje a gyorséttermeket.

Ha nyers, természetes ételekből álló étrendet követ, növelje az antioxidánsok mennyiségét a szervezetben, ami segít csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat.

Gyulladáscsökkentő élelmiszerek:

  • zöld leveles zöldségek
  • zeller
  • cékla
  • áfonya
  • ananász
  • lazac
  • dió
  • chia magok
  • lenmag
  • kurkuma
  • gyömbér
  • fokhagyma

A hörgő fájdalom gyakori probléma, amelytől sokan szenvednek. Bár a fájdalomcsillapító tabletták gyorsan orvosolhatják ezt, számos lehetséges mellékhatással és egészségügyi kockázattal is járhatnak. Szerencsére vannak természetes módszerek a fájdalom enyhítésére. Amire szüksége van, az ananász, zeller, citrom és sárgarépa.

ΑNANÁSZ
Az ananász bromelain-t tartalmaz, egy természetes gyulladáscsökkentő összetevőt, amelyet évek óta használnak betegségek kezelésére. A bromelain nagy része a magban és a szárban található, ezért a kemény magból gyümölcslevet készíteni nagyszerű módja annak, hogy biztosítsuk a teljes hasznát. Az ananász jót tesz a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedőknek, és segít csökkenteni a gyulladást azáltal, hogy antioxidánsokkal látja el a szervezetet.

ZELLER
A zeller alacsony kalóriatartalmú zöldség, amely tele van antioxidánsokkal, például C-vitaminnal és flavonoidokkal. A zellerben lévő antioxidánsok fenolos tápanyagaiból származnak, amelyek segíthetnek megvédeni a szervezetet a sejtek, az erek és a szervek oxidatív károsodásától. A zeller béta-karotint, mangánt és gyulladáscsökkentő hatású fitonutrienseket is tartalmaz.

CITROM
A citrom és más citrusfélék, például a narancs, a grépfrút és a lime gazdagok C-vitaminban, amely segít az erek, az inak, az ínszalagok és a csontok építésében és javításában. A citrusfélék szintén jó antioxidáns-források. Ha a nap folyamán citromot adsz a kedvenc gyümölcslevedhez vagy vízhez, csodákra képes, ha a fájdalomcsillapításról van szó.

SÁRGARÉPA
A sárgarépa, a sütőtök és az édesburgonya gazdag A-vitaminban és béta-karotinban, javítják az egészséget. A sárgarépa és a sárgarépalé nagyszerű kiegészítője a gyulladáscsökkentő étrendnek.

A lé elkészítéséhez a következőkre van szükség:

Összetevők:

  • 1/2 csésze ananász
  • 4 szál zeller
  • 1 citrom
  • 8 sárgarépa

Elkészítés:

Vágja fel az összes hozzávalót, és tegye őket a gyümölcscentrifugába.

Igya meg és élvezze!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial