Blogolunk / Egészség / Tippek

Vigyázat! Vannak ilyen piros foltok a bőrödön? Itt van az oka, hogy miért …

loading...

Néha vörös foltokat látunk a bőrünkön. Sokszor úgy gondoljuk, hogy aggódnunk kellene, és az egészségünk veszélyben van. Ez azonban nem igaz.

Ezek a vörös foltok valójában kicsi, jóindulatú daganatok, amelyek véredényekből keletkeznek, és nagy részükben egyáltalán nem veszélyesek.

A vörös foltok megjelenésének két fő oka:

– Öregedés

3 évtized után sok embernél általában ezek a foltok jelennek meg a bőrükön. Többnyire a karokon, a vállakon és a testen fordulnak elő, míg a nőknél néha a mellükön is. Amint a vérerek elpusztulnak, valamint a bőrünk megváltozik, ezek a foltok elkezdenek megjelenni.

– Rossz életmód vagy egészség problémák

loading...

Néha ezek a foltok jelzik az egészségügyi problémákat, mint például a májjal kapcsolatos betegségeket, a hormonális egyensúly hiányát vagy a keringési betegségeket. Az orvosoknak van erre agy kifejezése – Spider angioma.

Bár ezek ártalmatlanok, de idővel többségüknél megváltozhat a méretüket, színük vagy alakjuk, vagy elkezdhetnek vérezni. Ebben az esetben azonnal keresd fel az orvosod.

Hogy megakadályozd, kiegyensúlyozott étrendet fogyassz és egészséges életmódot élj. Növeld továbbá a zöldség- és gyümölcsbevitelét, valamint az egészséges zsírok fogyasztását. Ezeket a lépéseket követve a bőr egészséges és fiatalos lesz.

A piros foltok eltávolíthatók lézerrel is.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial