Egészség

Így használhatod a hagymát természetes orvosságként

Szinte biztos, hogy nálad is van otthon belőle legalább egy fej és ha így van, sok betegségre megvan a gyógyszered is! Megfázás, fülfájás, viszketés – ez a zöldség szuper gyógyerőt rejt magában. Hatásai nagyrészt az antioxidáns hatású kvercetinnek köszönhetők. Lássuk, mi mindenre használhatod gyógyírként!

1. Elősegíti a sebek gyógyulását

Ha véletlenül megégetted magad, természetes módon csökkentheted vele a fájdalmat. Helyezd közvetlenül a bőrre, hatékony lesz csípés ellen is. Fertőzésgátló hatásai megelőzik, hogy a bőrön a kórokozók elszaporodjanak és elősegítik a bőr gyorsabb gyógyulását is. A sebhelyek eltüntetéséhez naponta több alkalommal tegyük a hagymakarikákat a bőrre néhány héten át.

2. Viszketés ellen

A viszketéssel járó rovarcsípések sok bosszúságot tudnak okozni. A tavasz beköszöntétől kezdve a szúnyogok szinte dörömbölnek az ajtón, de a hagymaszeletekkel ellenük is védekezhetünk. A hagyma kéntartalma ugyanis hatékonyan csökkenti a kínzó viszketést.

3. Fülfájás enyhítésére

A hagymát 180 fokon süssük 15 percig. Hűtsük le, vágjuk félbe és facsarjuk ki a levét. Távolítsunk el belőle minden szilárd darabot és a léből néhány cseppet tegyünk a fülbe. Tudományos bizonyítéka ugyan nincs annak, hogy ez működik, de sokan rendszeresen alkalmazzák.

4. Orrfolyás ellen

A csöpögő orr nagyon frusztráló, sőt, fájdalmas is lehet, ha az arcüreg fájdalma is kíséri. Hogy enyhítsük a nyomást, vágjunk fel egy közepes hagymát, majd hajoljunk fölé és lélegezzük be erős illatát. Valószínűleg közben néhány könnycseppet is ejteni fogsz!

5. Megfázás, influenza ellen

Kicsit gyorsabban szeretnéd magad mögött tudni az influenzát? Vágj félbe egy hagymát és tedd az ágyad mellé éjszakára. Ha belélegezzük az illatát, alvás közben csökkenthetjük a megfázás és az influenza tüneteit.

Legközelebb, ha hasonló problémáid vannak, gyógyszertár helyett a konyhában nézz körül!

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: ketkes.com

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial