Blogolunk / Egészség

Stevia – egészségügyi előnyök és felhasználások…?☝

loading...

stevia tea. Öntsön egy evőkanál szárított stevialevelet egy pohár forró vízbe, fedje le, és fél órán át áztassa. Ez a tea kezeli az elhízást és a cukorbetegséget, az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegséget, valamint a magas vérnyomást. Ha ilyen teát dörzsöl az arcon lévő öregségi foltokra láthatóan könnyebb, és rugalmasabb lesz a bőre. A lehűtött tea bedörzsölhető a fejbőrbe a haj növekedése és fénye érdekében. Segít megszabadulni a korpától.

stevia kivonat. A kivonat 200-300-szor édesebb, mint a cukor, 0,25 teáskanálnyi kivonat 1 csésze (pohár) cukor helyettesítésére alkalmas. A kivonat elkészítéséhez öntse az egész leveleket vagy a zöld Stevia port tiszta metilált szeszbe (vodka vagy brandy is használható), és hagyja állni 24 órán át. Szűrje le a folyadékot. Az alkoholtartalom csökkenthető. Lassan, alacsony hőfokon melegítsük fel a kivonatot (ne forraljuk fel!!!). A vizes sztívia kivonat hasonló módon készíthető, de az édes glikozidok nem vonhatók ki olyan teljes mértékben, mint az alkohollal.

loading...

stevia infúzió. Öntsön 20 g szárított steviaport egy termoszba, öntsön rá egy pohár forró vizet, és hagyja állni 24 órán át. Öntsük az infúziót egy üvegbe, és az alapanyagot öntsük egy másik fél pohár forró vízbe és hagyjuk állni 8 órán át. Szűrje le és egyesítse a főzeteket.

stevia szirup. Forraljuk a (korábbi recept szerint elkészített) stevia infúziót alacsony hőfokon, amíg egy száraz tányérra cseppentett csepp kerek formát nem kap. A szirup 100-szor édesebb, mint a cukor, 4-5 csepp szirup egy pohár teához elég. A stevia szirup hozzáadásával készült gyógyteák különösen finomak. A szirup otthon több évig tárolható.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial