Blogolunk / Egészség

Hogyan lehet megszabadulni a xanthelasmától a szemhéjakon műtét nélkül

loading...

A szemhéj xanthalasmák szigorúan jóindulatú kinövések, amelyeket nem kísérnek fájdalmas érzések.
Megjelenésük nem életveszélyes, de mégis komoly kozmetikai problémát jelent, amelyet kezelni lehet és kell.

Ennek a patológiának az a veszélye, hogy ha nem kezelik, a plakkok gyorsan szaporodni kezdenek, méretük és számuk növekszik.
Ha a betegséget elhanyagolták, ha a képződmény nagy méreteket ért el, a válasz arra a kérdésre, hogy hogyan lehet megszabadulni a xanthelasma szemhéjakon műtét nélkül, negatív lesz, csak műtéttel lehet teljesen eltávolítani.

A kezdeti szakasz népi terápiákkal kezelhető. Az ilyen terápia a gyógynövénykivonatok szedésén, valamint speciális borogatások és krémek alkalmazásán alapul.

Külső kezelési módszerek

Íme a leghatékonyabb és leggyakoribb receptek:

Egy kanál lisztet, egy tojás fehérjét és egy teáskanál mézet addig kell keverni, amíg a keverék a lehető legegyenletesebb nem lesz. Az így kapott keveréket körülbelül 10 percig kell alkalmazni a zárt szemhéjakra. Az eljárás után a keveréket hideg vízzel le kell mosni. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy körülbelül 2 hét alatt megszabaduljon a tőle.

Három evőkanál friss ginzenglé és körülbelül 50-60 gramm előre megpuhított vajat keverjünk össze amíg egy homogén keveréket nem kapunk. A keveréket naponta kell alkalmazni az érintett területen. Ezt addig kell végezni, amíg a plakkok teljesen el nem tűnnek.

Hasznos a zsírral való kezelés. 100 gramm zsírt összekeverünk 50 gramm reszelt fokhagymával. Mindezt három percig melegítjük, lehűtjük, majd az érintett területekre kenjük. A hatás fokozása érdekében a bekent területet friss káposztalevéllel lehet lefedni, majd gézt fektetni rá és gondosan rögzíteni.

Ha a xanthelasma ilyen kezelése nem hoz megfelelő eredményt, ha sok képződmény van, és nagy méretűek kezdenek lenni, a krémek és borogatások kombinálhatók főzetekkel és gyógynövényes infúziókkal.

loading...

Népi gyógymódok lenyelésre

A leghatékonyabb receptek, amelyek alkalmazása jelentősen javítja az alapvető folyamatokat a szervezetben, és következésképpen megszünteti magát a xanthelasmát.

Íme a legnépszerűbbek – az egyszerűbbek és a kicsit bonyolultabbak:

Főzetek és infúziók

Vegyünk 20 gramm nyírfavirágrügyet, és forraljuk fel egy pohár forró vízben. A készítményt naponta háromszor egy evőkanállal kell bevenni;

Két evőkanál szárított cickafarkfű egy pohár forró vízben. Szűrés és hűtés után az infúziót étkezés előtt kell inni, és így tovább még négyszer;

Pitypang gyökér főzetet készítsenek – egy kanálnyit egy pohár vízben;

250 ml tejet vagy vizet felforralunk, hozzáadunk egy kanál szárított oregánót, és az egészet 2 percig forraljuk. A főzetet alaposan le kell fedni, és 12 órán át kell állni hagyni, hogy a keverék átjárja. A gyógyszert naponta háromszor 80 ml szűrt formában kell bevenni. A kezelés időtartama 3 hét;

Ha az utasításokat és az adagolást szigorúan betartják, körülbelül két hét múlva a xanthelasma képződmények mérete jelentősen csökken, és egy hónap múlva teljesen eltűnnek.
Ha úgy dönt, hogy népi gyógymódot alkalmaz, mindig keresse fel orvosát, hogy megvizsgálják, és kizárják azokat az egészségügyi problémákat, amelyek ellenjavallatát képezhetik az ilyen kezelésnek.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial