Ha eddig nem ittál kakaót, akkor lemaradtál! Ilyen egészséges természetes italt nehéz találni…
A kakaó, tulajdonságainak köszönhetően, nemcsak a vírusoktól és fertőzésektől véd, hanem energiát is ad. Amikor fáradt vagy és nem vagy a legjobb hangulatban, a kakaó pontosan az, amire szükséged van!
Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek serkentik az agy megfelelő működését és javítják a memóriát.
A kakaóbab tele van PP-vitaminnal. Segít megtisztítani a vért, ami 40 éves kor után fontos, és eltávolítja a felesleges koleszterint a szervezetből. Szerepet játszik az oxidatív és reparatív folyamatokban, valamint a zsírokat és fehérjéket energiává alakítja. Mindez rendkívül fontos ebben a korban.
A kakaóbabban is megtalálható kókuszil vegyület elősegíti a bőrsejtek aktív növekedését, gyógyítja a sebeket, és megakadályozza a korai ráncosodást. Ezért a kakaóra különös figyelmet kell fordítaniuk azoknak, akik vigyáznak magukra.
Egy másik összetevő, az epicatechin, megvédheti a szervezetet egy sor kellemetlen és életveszélyes betegségtől, mint például a szívroham és a stroke, a rák és a cukorbetegség.
A kakaó vasat is tartalmaz. Segít emelni a vér hemoglobinszintjét, és részt vesz az új vérsejtek képződésében is, így megakadályozza a vérszegénység kialakulását. A kakaóban különösen magas ez az összetevő.
Egyébként ne féljen a plusz kalóriáktól – bár több van benne, mint a teában vagy a kávéban, a kakaó nem vezet felesleges élvezetekhez. Egy kis kakaó gyorsan felpörget, és ennek következtében nem eszel túl sokat.
A kakaót azonban a nap első felében érdemes fogyasztani. És ennek van még egy érdekes oka: a kakaó melanint tartalmaz, amely elnyeli a hősugarakat, és segít megvédeni a bőrt az UV-sugaraktól és a leégéstől.
Egy fahéjas és szegfűszeges kakaó recept, amibe bele fogsz szeretni!
A fahéj szintén nagyon hasznos – elősegíti a jobb vérkeringést és csökkenti a gyulladást a szervezetben, míg a szegfűszeg természetes fertőtlenítő és fájdalomcsillapító.
Összetevők:
- Másfél evőkanál kakaópor;
- 2 csésze tej
- 1 teáskanál fahéj;
- 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg;
- cukor ízlés szerint
- csipetnyi só.
Tegyük a kakaót, a fűszereket, a cukrot és a sót egy kis lábasba. Öntsük rá a tejet, és közepes lángon melegítsük addig, amíg a keverék teljesen homogén nem lesz.
Célszerű folyamatosan keverni a keveréket!
Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.